Skip to Content

<

Huhtilampi - maitoa maailmalle

A cache by Lepikoff Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/08/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Huhtilampi - maitoa maailmalle.

Aikoinaan Huhtilammella oli 23 maidon tuottajaa. Nykyään enää yksi, Vuojolaisen Arin ja Pian tila.

FTF-palkinto odottaa.

Kätkön paikan omistaja on tietoinen kätköstä ja asuu aivan lähellä kätköä.

Huhtilammen vanha maitolaituri on kunnostettu Kiihtelysvaaran Eteläiset kylät ry:n hankerahoituksella 2010.

Huhtilampi on kylä Joensuun Kiihtelysvaarassa. Joensuuhun on matkaa noin 50 kilometriä, Kiihtelysvaaran kirkonkylälle noin 10 kilometriä. Kylän koulu loppui vuonna 2006, kauppa edellisenä vuonna. Huhtilammen kyläsivujen mukaan "Huhtilammen kylä edustaa Vaara-Karjalassa järven rantaan syntynyttä asutusta viljelyksineen. Kaunis maisemakuva ja hyvin säilynyt perinteinen kylärakenne muodostavat kulttuurimaiseman keskeiset arvot. Lähistöltä löytyy myös monia ulkoilureittejä luontoon kaipaavalle."

Kulttuuripiirteet

Huhtilammen kylässä oli 1600-luvulla 23 taloa, ja se olikin tuolloin Kiihtelysvaaran suurin kylä. Nykyinen asutus on levittäytynyt Huhtilammen länsi- ja lounaispuolelle, ja Huhtilammen itärannalla on lisäksi kolme taloa. Vanhaa rakennuskantaa on säilynyt vain vähän, lähinnä navettoja ja piharakennuksia. Esimerkiksi Rusilassa on hyväkuntoinen vanha aitta. Uudemmat rakennukset edustavat suureksi osaksi tavanomaisia puolitoistakerroksisia 1950- ja 1960­lukujen puutaloja. Yksittäinen tyylistä poikkeava uudisrakennus ei vielä riko kyläkuvaa. Vaikka vanhoja taloja ei ole jäljellä, on perinteinen kylärakenne kuitenkin säilynyt edustavana. Kyläkeskuksen läpi kulkevaa uutta maantietä lukuun ottamatta muu tiestö sopii kyläkuvaan. Kylän eteläosaa halkoo voimalinja. Seutukaavassa alueelle on osoitettu suojeluvaraus, jonka mu­kaan kulttuurimaiseman suojelu ja maiseman ominaispiirteet on otettava huomioon maankäytön suunnittelussa.

Maisemakuva

Maisema-aluetta rajaavat lännessä metsäiset mäet. Idässä avautuu puoliavoin viljelymaisema. Maisemaa hallitsee lampien ja kalliojyrkänteisten mäkien välinen kontrasti. Mieleenpainuvimmat näkymät yli peltojen, rakennusryhmien ja metsiköiden mosaiikin avautuvat alueen länsiosan tienristeyksestä Huhtilammelle ja Kaatiolammen suuntaan. Maisemakuvaa elävöittäviä yksityiskohtia ovat Huhtilammen länsirannan koivurivistö, tienristeyksen kallioseinämä ja muutamat suuret puut, kuten Rusilan pihakuuset. Kyläkeskuksen kautta kulkevan maantien linjaus ja voimalinja ovat maiseman häiriötekijöitä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

270 Logged Visits

Found it 266     Write note 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.