Skip to Content

<

Visulahden kuppikivi

A cache by ruusina Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö Mikkelin Visulahdessa.

Lähellä Visulahden kalmistoa on tämä Mikkelin seudun ainoa kuppikivi. Kätkö ei ole kuppikivessä eikä sen alla vaan lähistöllä. Kätköpurkki on kooltaan iso mikro. Huomioithan jotta olet muinaismuistoalueella.

Auton saa pysäköityä läheiselle huoltoasemalle.

Kuppi- eli uhrikivistä:
Uhrikivi on iso kivi, johon on hakattu matalia, halkaisijaltaan 5-10 cm kuppeja. Kuppien määrä vaihtelee yhdestä useaan kymmeneen. Uhrikuoppia on voitu tehdä myös kallioon.
Näiden kuppien ajoitus on vielä selvittämättä. Savon kiviä on epälty keskiaikaisiksi, mutta Hämeessä ja Varsinais-Suomessa uhrikivet eli kuppikivet ovat useimmiten rautakautisia. Onkin luultavaa, että ainakin osa Savon kuppikivistä on rautakautisia.Täällä kuppikivet ovat aina entisten tai nykyisten viljelymaiden läheisyydestä. Järvien rannoilta löytyvät uhrikuoppien näköiset kuopat ovat veden muovaamia - eivät muinaisjäännöksiä.

Kiviä on perimätiedon mukaan käytetty uhramiseen. Kuoppiin vietiin ruokaa ja juomaa suvun vainajille, haltijoille tai maahisille. Erityisesti oman suvun vainajat ovat olleet suomalaisten vanhoissa uskomuksissa erittäin tärkeitä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,100 Logged Visits

Found it 1,063     Didn't find it 15     Write note 12     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.