Skip to Content

This cache has been archived.

kyteluna: Dit punt in archief omdat er een nieuw punt gemaakt wordt voor Ronde 3

More
<

Kagerplassen boottrail 10

A cache by kyteluna Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/30/2013
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Maak kennis met de mooie Kagerplassen. Het grootste aaneengesloten plassengebied van Nederland, zonder dat je bruggen en sluizen tegenkomt. Op iedere pagina zullen wij een ander onderwerp over of rondom de Kagerplassen toelichten. De caches zelf zijn eenvoudig te vinden. Bij een trail draait het tenslotte om puntjes en bij deze trail bovenal om genieten!

BOSMANMOLEN


De Bosman Windwatermolen Aderpolder ligt op de zuidelijke oever van de ‘Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder’ even ten oosten van de invaart naar de plas de ‘Balgerij’. De Bosman Windwatermolen is de meeste voorkomende molen in het Nederlandse landschap. Sinds 1929 zijn er vele duizenden door Bosman geplaatst, waarvan er velen nog steeds in gebruik zijn. Door een eenvoudig vlottersysteem is volautomatische peilbeheersing mogelijk.Bosmanmolen

Het 1ste model, type A-ford, werd gebouwd tot ongeveer 1960, het 2e model type V-8 is gebouwd tot 1977. In datzelfde jaar is ook begonnen met de ontwikkeling van het 3e model; deze werd type 77 genoemd. In 2006 zijn diverse verbeteringen en vernieuwingen aan de windwatermolen doorgevoerd, waarbij in het bijzonder aandacht is besteed aan het design. Het verbeterde en vernieuwde ontwerp wordt verkocht onder de typenaam B4.

De Bosman Windwatermolen in de Aderpolder is van het type 77, te

zien aan de kunststof wieken en staarten.

FluisterbootBelangrijk: Het is onmogelijk deze trail te voet, per fiets of wadend te doen. Een enkele cache uit deze trail is wellicht wadend te doen, maar dit is dan wel voor eigen risico! Let erop dat de Kagerplassen op sommige punten erg diep kan zijn!

De trail is bedoeld per boot te doen. Geniet vooral van de mooie omgeving. Een enkele cache is wellicht met een opblaasboot bereikbaar. Ook dit is geheel voor eigen risico! Wij adviseren het gebruik van een stevige en stabiele boot die tegen een stootje kan.

Wij wensen een ieder heel veel plezier met deze trail!


Wil je een bootje huren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Van roeiboot tot luxe sloep. Een voordelige en leuke middenweg is het huren van een fluisterboot.  Dit kan in Rijpwetering bij Stille Wateren b.v. (even googlen) Hier is ook avond- en nachtverhuur mogelijk!

 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.