Skip to Content

This cache has been archived.

Tarina: Kiitokset kaikille FFT:llä käyneille.

More
<

FFT: 53 Vaahtera

Hidden : 07/22/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

FFT - First Finnish Trail on Kuhankuonon retkeilyreitistöä ja erityisesti sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa yhtenäisen geopolun, joka on merkattu maastoon myös opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan. Jokainen kätkö esittelee pienen palan Kuhankuonon alueen kasvillisuutta, eläimistöä tai kulttuurillisia rakenteita. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 25 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Tämän geokätkön tietämiltä voit löytää komean, jalon lehtipuun, vaahteran.


Metsävaahtera eli vaahtera (Acer platanoides) on vaahterakasveihin (Aceraceae) tai saippuamarjakasveihin (Sapindaceae) kuuluva puu.

Vaahteran parhaita tuntomerkkejä ovat isot 3- tai 5-halkioiset lehdet. Vaahtera kasvaa 10–20 metriä korkeaksi. Latvus on leveän puolipallomainen. Vaahtera on nopeakasvuinen puu. Vaahtera kukkii ennen lehtimistään keltaisin kukin. Liuskaiset lehdet värittyvät syksyllä keltaisiksi tai oranssinvärisiksi, joillakin jalostetuilla lajikkeilla jopa hehkuvan punaisiksi. Runko on nuorena ruskeanharmaa ja sileä, vanhempana se muuttuu tummanharmaaksi ja kapeauurteiseksi.

Metsävaahtera on luonnonvarainen puu Suomessa. Se lasketaan kuuluvaksi jaloihin lehtipuihin. Sen luontaisen levinneisyysalueen pohjoisraja kulkee linjalla Pori-Tampere-Korpilahti-Puumala-Värtsilä. Se on yleinen myös istutettuna piha- ja puistopuuna, ja sellaisena sen menestymisalueen raja on Pohjanlahden rannikolla Kemiä ja Torniota myöten. Sisämaassa viljelyn raja on paljon eteläisempi. Vaahteroiden viljelyn menestymisen edellytyksenä on siemenalkuperän kotimaisuus. Keskieurooppalaiset kannat eivät meillä selviä lounaisrannikkoa lukuun ottamatta.

Asiatietojen lähteenä: Wikipedia.

HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.


---

Shortly in English:

FFT - First Finnish Trail is a geohiking trail that takes you in to Kuhankuono recreational area - parts of the are is conservation grounds. This trail makes a new route to the area, clearly pointed out by siqns.

The caches in Geotrail are hidden according to the hiding place, there are some easy ones, as few harder caches. Every cache on this trail is brings forward some of the areas natural, cultural or animal object.

Every cache is findable on its own, so you dont have to go through the whole trail if you dont want to. If you deside to hike the hole Geotrail the hiking distance will be approx. 25km

Please Take consideration of Geotrails nature, do not disturb animals or damage the flora while your caching. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

870 Logged Visits

Found it 840     Didn't find it 19     Write note 7     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.