Skip to Content

This cache has been archived.

Tarina: Kiitokset kaikille FFT:n kävijöille.

More
<

FFT: 58 Mäntyankeroinen

Hidden : 07/22/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

FFT - First Finnish Trail on Kuhankuonon retkeilyreitistöä ja erityisesti sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa yhtenäisen geopolun, joka on merkattu maastoon myös opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan. Jokainen kätkö esittelee pienen palan Kuhankuonon alueen kasvillisuutta, eläimistöä tai kulttuurillisia rakenteita. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 25 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Tällä geokätköllä koordinaatit vievät sinut paikkaan, joka voisi olla mäntyankeroisen koti. Toisin kuin monen muun metsän otuksen kanssa, tämän lajin kanssa emme toivo, että kohtaat sitä kuitenkaan kätköpaikalla tai alueen muissakaan puissa!


Mäntyankeroinen (Bursaphelenchus xylophilus) on sukkulamatoihin kuuluva ankeroislaji. Se elää havupuissa ja voi sopivissa olosuhteissa lopulta tappaa puut.

Mäntyankeroinen on läpikuultava pieni mato, joka on aikuisenakin alle millimetrin pituinen. Se voi elää puussa vuosikausia, mutta puusta toiseen siirtyäkseen se tarvitsee siirtäjähyönteisen. Tällaisina kuljettajina voivat toimia esimerkiksi sarvijäärät.

Mäntyankeroisia tavataan Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Portugalissa. Syyskuussa 2008 myös Suomessa poltettiin portugalilaisia pakkauslaatikoita mäntyankeroisien vuoksi. EU:n komissio on julistanut Portugalin saastuneeksi alueeksi ja maan havupuunvientiä on rajoitettu.

Jos olosuhteet ovat hyvät, mäntyankeroisen määrä voi kasvaa kymmentuhatkertaiseksi parissa viikossa. Mäntyankeroisen vaivaavat männyt kuolevat nopeasti. Niiden pihkaneritys tyrehtyy ja latvus muuttuu punaruskeaksi, kun neulaset kuolevat.

Asiatietojen lähteenä: Wikipedia.

HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.


---

Shortly in English:

FFT - First Finnish Trail is a geohiking trail that takes you in to Kuhankuono recreational area - parts of the are is conservation grounds. This trail makes a new route to the area, clearly pointed out by siqns.

The caches in Geotrail are hidden according to the hiding place, there are some easy ones, as few harder caches. Every cache on this trail is brings forward some of the areas natural, cultural or animal object.

Every cache is findable on its own, so you dont have to go through the whole trail if you dont want to. If you deside to hike the hole Geotrail the hiking distance will be approx. 25km

Please Take consideration of Geotrails nature, do not disturb animals or damage the flora while your caching. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

873 Logged Visits

Found it 861     Didn't find it 1     Write note 2     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.