Skip to content

This cache has been archived.

Nightrider007: Toen deze EuromuntenTrail op 25 Januari 2013 werd geboren was er veel aandacht voor dit mooie poldergebied. Een geocache rondje langs ”de rode sluis” kon deze omgeving wat beter op de GEOkaart zetten. In samenwerking met de Gemeente Moerbeke werd een geo-trailtje opgezet.

Massaal vele bezoekers werden tot hier aangetrokken en velen onder ons genoten dan ook van deze omgeving. Zowel de zomer als de winter taferelen waren een pareltje in dit Waaslandse poldergebied.

Vele jaren gingen voorbij en geregeld werden de volledige reeks voorzien van nieuwe logboekjes, verscheidene reparaties en soms volledig caches vervangen indien deze was verdwenen.

De tijd staat niet stil, en ondertussen zijn we al bijna eind 2020. Dus bestaat deze reeks nu al 7jaar lang.

De laatste tijd werd hier door menige cachers niet veel waardering/respect meer aan dit rondje gegeven. Wekelijk moet ik reparaties of herstellingen doen, ook al was deze drie dagen ervoor nog voorzien van een nieuw logboekje weliswaar geplaatst als hersteld.

De vele uren werk die ik daar in moest insteken of opofferen om herstellingen aan te brengen, namen een grote hap uit mijn eigen vrije tijd, laat staan nog zelf te gaan Geocachen.
Hierdoor werd ik genoodzaakt om er mee op te houden en de euromunten-trail uit de lucht te halen.

Vandaag is het zover!!! Het gebied mag terug in zijn oorspronkelijke vormen terug gegeven worden aan dit mooie polderlandschap met zijn bekende visvijver” de rode sluis”, of voor vele bekenden onder ons uit de omgeving den “visput van smolleneers”

Bedankt aan iedereen die hier een bezoekje hebben gebracht, de vele mooie foto’s en aangename commentaren met vele favo’s als waardering. Ook de mond op mond reclame hebben bijgedragen tot het massale succes van deze reeks.

Ik zet me nu nog enkel in om zelf wat meer caches te bezoeken en hopelijk komen we terug meer kennissen en cachevrienden tegen om gezellig verder na te praten over deze hobby.

Greetz and Happy Hunting
Nightrider007

More
<

2 €uro Munten "BONUS"

A cache by Nightrider007 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/06/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

2 EUROMUNTEN V/D EUROPESE UNIE MET DE NATIONALE AFBEELDING OP DE VOORZIJDE VAN ELKE MUNT.


Elk land van de Europese Unie mag één keer per jaar een herdenkingsmunt van 2€ uitgeven. Deze munten hebben dezelfde kenmerken en eigenschappen en dezelfde gemeenschappelijke zijde als de gewone munten van 2€. Wat de munten onderscheidt, is hun herdenkingsontwerp op de nationale zijde. Alleen de munt van 2Euro kan worden gebruikt voor herdenkingsmunten. Zij zijn wettig betaalmiddel in het hele Eurogebied.

De meeste van deze munten herdenken historische gebeurtenissen of vestigen de aandacht op actuele gebeurtenissen van historische betekenis. De allereerste herdenkingsmunt van 2€ werd in 2004 uitgegeven door Griekenland ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Athene.

De ontwerpen en het uitgeven van de munten valt onder de bevoegdheid van de afzonderlijke landen van het Eurogebied. De enige taak van de ECB (Europese Centrale Bank) bij de uitgifte van herdenkingsmunten, maar ook van alle andere munten, is het goedkeuren van de maximale hoeveelheid munten die de afzonderlijke landen kunnen uitgeven.

***********************************************************************************
Door een grondige opkuis bij mijn tweede grootste hobby, het verzamelen van de verschillende 2€uro munten, werden deze volledig door elkaar gehaald! Willen jullie mij hierbij helpen, om de juiste muntafbeeldingen terug bij het juiste EU-land in mijn collectie te brengen.

De reeks bestaat uit 20 traditionals en een Mysterie(Bonus). Voor je deze Mysterie kunt oplossen, zul je eerst een reis door de Europese landschap moeten maken.
De start begint uiteraard bij de eerste Cache (#1Portugal), om in een lusvorm te eindigen bij de twintigste Cache. De ronde is zowel te voet, met de fiets, als ook met de auto af te leggen.

OPGELET:

- Op sommige plaatsen is de toegankelijkheid van de caches niet met de wagen te bereiken. Daarvoor moet je de wagen eventjes achterlaten in de buurt ervan.
- De afstand van de volledige reeks bedraagt ongeveer 7,5km.
- Gezien de variatie in de verstoptechnieken, zal de ene al iets sneller te vinden zijn dan de andere. In deze crisisperiode ligt ook niet alles zomaar voor het rapen.
- Ook bij de echte Euromunten moet je soms een vergrootglas gebruiken. Vergeet dus je loep niet mee te brengen.
- Bij minder goed weer is er altijd een kleine afwijking mogelijk op je GPS. Hou hier dus rekening mee!!!
Bij de Stash eventjes opletten voor muggles!!!


EERBIEDIG HET RUILSYSTEEM: "COIN OUT" = "COIN IN" of Discover ze gewoon en laat ze zitten!

Het is niet aangenaam om een volle lijst in de inventaris van Coin's en TB's te hebben, maar telkens een "LEGE" inhoud van de stash te moeten ontdekken! Hou het sportief AUB!!!
Alvast bedankt aan diegenen die het ruilsysteem eerlijk spelen!

***********************************************************************************
OPDRACHT:

In elke cache vind je een afbeelding met daarbij een nummer of code.
Bekijk deze afbeelding "ZEER AANDACHTIG" en noteer de "CODE" op het uitgeprinte invulformulier.
Deze code word achter de letter van het (naar Uw mening) juiste Europese land genoteerd.

VB: Monaco= L /code= 4 (Zie VB invulformulier) Dit betekend dus : L = 4.

Zoals je weet is er op de bovenstaande coordinaten niets te vinden. Je zult er gewoon natte voeten aan over houden. Uiteraard bereik je de stash enkel door de formule correct op te lossen.

Gelieve de Stash terug goed afsluiten, zodat de inhoud nog lang mag worden gebruikt voor de volgende schattenzoekers. Ben je tevreden van de volledige reeks, graag een fotootje bijvoegen bij het invullen van je logs. Een favoriet puntje heeft ook altijd een meerwaarde aan deze reeks. Hiervoor mijn oprechte dank.

!!!!!!! BELANGRIJK !!!!!!!

VOOR JE DEZE REEKS BEGINT, VERGEET ZEKER NIET HET INVULFORMULIER UIT TE PRINTEN!!!


N 5 1 ° ((I O S E + A) + (K C * Q + M)) * G - P = . . . . .

E 003° (((B J * D) + (P F T * N + H)) - R ) * L + S = . . . . .

(TIP: Om vanuit deze listing te starten met "#1 Portugal", klik gewoon op de bovenstaande afbeelding.)


Wie alle 20 traditionals+Bonus heeft gevonden, mag deze onderstaande link als banner op zijn profiel plaatsen.

*********************************************************************************** <a href="http://coord.info/GC3R5Q8"><img src="http://users.telenet.be/Nightrider/2Euro_Banner.png" /> ***********************************************************************************

Aantal bezoekers van mijn profiel
Aantal bezoekers van mijn Profiel

Additional Hints (Decrypt)

Cevxfgbx!

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.