Skip to Content

<

Kirveenrauman silta

A cache by JaskaTee, Satuli59 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/25/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö Kirveenrauman sillan kupeessa

Kirveenrauman silta on vuonna 1999 valmistunut 270 metriä pitkä teräsbetoninen liittopalkkisilta Rymättylässä, nykyisessä Naantalin kaupungissa. Se yhdistää Rymättylän pääsaaren Otavan Airismaahan. Paikalla liikennöi ennen lossi. Tiellä kulkee Yhdystie 1890.
 
Silta on kolmiaukkoinen ja kaksi sen tukijaloista on vedessä. Tukijalkojen putkipaalut on lyöty peruskallioon jopa 14 metrin syvyyteen. Sillan keskiaukon kohdalla korkeus merenpinnasta on 16 metriä ja toisessa reunassa 18 metriä. Sillan kahden tukijalan välinen etäisyys on 70 metriä.
Sillan kautta pääsee lisäksi Aaslan, Vähä-Maisaaren ja Samsaaren saariin, joissa asui 1990-luvun lopulla vakituisesti vähän alle 200 asukasta; lisäksi saarilla oli useita satoja mökkejä.
 
Siltaa alettiin rakentaa kesällä 1998 ja se avattiin liikenteelle heinäkuussa 1999. Sillan rakentaminen maksoi 19,3 miljoonaa markkaa. Sillan rakentamista perusteltiin lähinnä sillä, että arvion mukaan se olisi maksanut itsensä takaisin kymmenessä vuodessa. Hankkeen takana oli Tielaitos ja urakoitsijana Tekra Oy. Jo tuolloin suunniteltiin Airismaan ja Aaslan välistä siltaa, jolla olisi korvattu Hämmärösalmen lossi; tätä siltaa ei kuitenkaan ole rakennettu.
 
Kirveenrauman sillan vihki käyttöön Saaristoasian neuvottelukunnan puheenjohtaja, puolustusministeri Jan-Erik Enestam 22. tammikuuta 2000. Paikalla oli myös soittokunta.
 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

557 Logged Visits

Found it 532     Didn't find it 11     Write note 9     Publish Listing 1     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 15 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.