Skip to Content

<

Uimaranta

A cache by pate95, adopted by Forestress Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/16/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kätkö sijaitsee Villilänsaaressa lähellä Saarenkärjen uimarantaa, joka on yksi Tampereen noin kolmestakymmenestä uimarannasta. Uimarannalta aukeaa näkymä Pyhäjärven yli kohti Pirkkalaa. Uimaveden laatua tarkkaillaan säännöllisesti uimakauden aikana, ja tulokset ovat näkyvissä rannan ilmoitustaululla.

Uimarannan viereiseen Villilänsaaren puistoon perustettiin vuonna 2015 luonnonsuojelualue. Alue on tyypiltään lehtoa, rantametsää ja lahopuustoa. Suojeltavalla lehtoalueella on useita suojeltavia lajeja kuten

  • Korokoi (Elatobia fuliginosella), joka on aitokoihin lukeutuva pieni perhoslaji. Korokoi on yksivärisen harmaanruskea perhonen, jonka siipiväli on 12–22 mm.
  • Sirittäjä (Phylloscopus sibilatrix), joka on uunilintuihin kuuluva pieni varpuslintu. Sirittäjä on selkäpuolelta vihreämpi ja alta puhtaan valkea. Valkoinen alapuoli rajoittuu jyrkästi keltaiseen kurkkuun. Uros ja naaras ovat samanväriset. Lajin pituus on 11–13 senttimetriä ja paino 9–10 grammaa.
  • Liito-orava (Pteromys volans), joka on tavallista oravaa pienempi jyrsijälaji. Naaras painaa noin 150 g, koiras hieman vähemmän. Ruumis on 13–17 cm pitkä, litteä häntä 9–14 cm. Silmät ovat suuret. Liito-oravan turkki on harmaa, vatsa hieman selkäpuolelta vaaleampi. Kaulan ja eturaajan taipeessa on musta viiru.

Uimarannan parkkipaikka ja käynti uimarannalle on Salmenranta -nimisen kadun eteläpäässä. Tämä paikka sopii myös geoparkiksi.

Kätkö saattaa löytyä myös talvella.

Lähteet: Tampereen kaupungin www-sivut ja wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

874 Logged Visits

Found it 855     Didn't find it 2     Write note 8     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 15 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.