Skip to content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Mäntykankaan tomumaja

A cache by vigi79 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/29/2012
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Mäntykankaan Hautausmaan välittömässä läheisyydessä

Entinen Seppälän hautausmaa. Hautausmaan nimi on vaihtunut virallisesti Mäntykankaan hautausmaaksi 1.1. 2011 alkaen.


Kaupunkiseurakunta perusti uuden hautausmaan vuonna 1950 Seppälään. Tämän hautausmaan perustamisen syy oli vanhan hautausmaan uhkaava täyttyminen ja lisäalueen varaaminen tulevaisuuteen.

Hautausmaa sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Laukaantien varrella, noin 6 km Jyväskylän kaupungin keskustasta. Hautausmaa on otettu käyttöön 1950. Hautausmaan pinta-ala on 26 ha.

Perinteisten arkkuhautaosastojen lisäksi hautausmaalla on uurnahautaosasto sekä uurnametsähautausmaa, jossa on sirottelualue, uurnaholvi eli kolumbaario sekä muistolehto.

Mäntykankaan hautausmaalla sijaitsevat myös hautausmaan huoltorakennus, hauta- ja puistotoimisto, krematorio sekä kappeli.

Hietakehto - syntymättömien lasten muistelupaikka

Kappelin takana, uurnametsähautausmaan keskusaukiolla sijaitseva Hietakehto on tarkoitettu muistelupaikaksi niille, jotka eivät ole saaneet lasta, tai jotka ovat menettäneet lapsensa odotusaikana niin aikaisin, ettei tavanomaista hautausta ole suoritettu.

Hietakehto koostuu keskusaukion muuriin kiinnitetystä laatasta, jossa on sanat "Lapselle, jota emme saaneet”, ja sen edessä olevasta muistelukivestä.

Lapsettomuus, keskenmeno ja pienen lapsen menetys jäävät usein näkymättömiin. Ulkopuoliset saattavat jopa vähätellä tällaisesta syystä johtuvaa surua ja unohtaa sen. Muistelupaikka tuokin asian näkyväksi myös ulkopuolisille, mikä voi osaltaan lisätä surevien saamaa myötätuntoa ja tukea. Hietakehdossa voi myös kohdata toisia saman asian kokeneita ihmisiä.

Lähde: Jyväskylän Seurakunta

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.