Skip to Content

This cache has been archived.

Pete_P: R.I.P. Keinuja

Kiitokset kävijöille.

More
<

Keinuja

A cache by PeSaKaTo & Pete_P Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/18/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:
Seppo Uuranmäen Keinuja sijoitettiin paikalle alun perin Jyväsjärven ympäristötaidenäyttelyssä 6.6.-13.10.2002. Näyttelyn toteuttivat yhteistyössä Jyväskylän Taiteilijaseura ja Jyväskylän kaupungin tekninen palvelukeskus. Näyttelyn päämääränä oli elävöittää Jyväsjärven Rantaraittia. Ajatuksen taiteen ja maisema-arkkitehtuurin yhdistämisestä Rantaraitilla näyttelyn muodossa kehitti Jyväskylän kaupungin julkisten alueiden taideteosryhmä. Jyväskylän tekninen palvelukeskus rahoitti teosten materiaalit sekä niiden pystyttämisen ja ylläpidon. Lisäksi yhteistyökumppanina oli Jyväskylän taidemuseo. Näyttely oli avoin kaikille Jyväskylän Taiteilijaseuran jäsenille. Teokset näyttelyyn valitsi Taiteilijaseuran näyttelytoimikunta ja Jyväskylän kaupungin julkisten alueiden taideteosryhmä.

Seppo Uuranmäen mukaan koulun kuvaamataidon tunnit olivat ainoita, joilla hän tunsi menestyvänsä. Koulun jälkeen Uuranmäki työskenteli Anttilan tavaratalossa tehden vuosia liikkeen somistuksia ja mainoksia. Loppuaikana hän oli kuitenkin jo sitä mieltä, että mainonta pitäisi kieltää. Vähittäinen siirtyminen keikkamuusikoksi oli ensimmäinen keino päästä irti kaupallisesta maailmasta. Oriveden opiston kuvataidelinjalle Uuranmäki pääsi vuonna 1981. Opiskeltuaan siellä kaksi vuotta hän jatkoi opintojaan Lahden taidekoulussa. Siinä vaiheessa Uuranmäki huomasi eri taidemuodoista veistämisen sujuvan häneltä parhaiten. Niinpä hän keskittyi ennen kaikkea kuvanveiston eri tekniikoihin. Puun hän löysi materiaalikseen vasta taidekoulun jälkeen. Uuranmäellä on kaksi lähestymistapaa puuhun: puunsyynkuviot ja luonnolliset epätäsmällisyydet kohtaavat ankaran ja selkeän muodon, ja toisaalta taiteilija käyttää ohueksi leikattua puuta vapaasti muotoiltavana materiaalina.

Lähde: http://www3.jkl.fi/taidemuseo/veistokset/veistokset/055.html

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

35 Logged Visits

Found it 23     Didn't find it 4     Write note 6     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.