Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

AMTS: even polshoogte nemen

More
<

[OFZE2012] Rondje om

A cache by AMTS Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/11/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Banner 2012

Het Hollandse hout


De Hollandse Hout is een voor de bewoners van Lelystad aantrekkelijk en veelzijdig bos met de bijzondere natuurwaarden van een loofhoutbos op kleigrond; een bos waar mensen vlak bij de stad de natuur kunnen ervaren en waar bezoekers het Oostvaardersland binnenkomen. Het bos is de basis voor natuur, recreatie en houtproductie.

Het bos meet bijna 900 ha en is aangelegd in de perioden 1971-1974 en 1979-1980. De bodem bestaat uit pure zeeklei en het bos groeit er hard op. Destijds was het idee een zogenaamd casco-bos te planten van voornamelijk populieren, wilgen en elzen. Die groeien snel en zorgen zo voor de beschutting. Deels zou het bos voor andere bestemmingen als woningbouw en sportvelden kunnen worden gebruikt. Dat is er niet van gekomen en nu wordt het bos omgevormd met soorten die langzamer groeien, zoals eiken en beuken. Een klein stukje Hollandse Hout is aangewezen als bosreservaat (40 ha). Er zijn ver gevorderde plannen het bos onderdeel van de Oostvaardersplassen te laten worden.

Het gebied grenst aan het Bovenwater. Door de ligging is deze plas in trek bij veel watervogels. Je kunt door het bos zwerven en vanaf de paden een ree zien wegspringen.



Om dit bos te ontdekken, hebben wij een rondje door dit mooie bos gemaakt.

Je kunt de cache vinden op:

N52 28.(A+B)EC E005 25.BAD

Succes!

Additional Hints (No hints available.)



 

Find...

284 Logged Visits

Found it 258     Didn't find it 8     Write note 5     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 7     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 49 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.