Skip to Content

<

Silta kotiin

A cache by pernametto Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/02/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:
 

"Tietoa Pomarkusta
  Pomarkussa et ole yksin - olet yksi meistä

 
Pomarkku lukuina
Perustamisvuosi  1868
Asukasluku 31.12.2005 2527
Pinta-ala 331,53 km²
- maapinta-ala 299,34 km²
- vesipinta-ala 32,19 km²
Tuloveroprosentti 19,50
Etäisyydet tärkeimpiin keskuksiin
 - Pori  25 km
 - Helsinki 265 km  
 - Tampere 110 km
 - Turku 170 k

Pomarkku on vireä noin 2500 asukkaan kunta Luoteis-Satakunnassa valtatie 23:n varrella, 25 km:n päässä Porista. Pomarkun raitilla menneisyys ja nykyaika lyövät kättä. Pomarkun kirkonkylä vanhoine rakennuksineen on Suomen parhaiten säilyneitä vanhoja maaseututaajamia.

Pomarkku tunnetaan kahden kirkon kylänä. Vanha puukirkko vuodelta 1802 on nähtävyys entisöityine seinämaalauksineen ja erikoisine saarnatuoleineen. Kaunis kivikirkko on vuodelta 1921. Kylänraitti, kaksi kirkkoa ja Pomarkunjoki koskineen ja kivisiltoineen saivat Suomen Arkkitehtiliiton valtakunnallisen SAFA-palkinnon vuonna 1982. Palkinto jaetaan tunnustuksena kunnalle tai muulle yhteisölle, joka esimerkillisellä tavalla on toiminut hyvän suunnittelun edellytysten ja tulosten aikaansaamiseksi.

Asutus on juurtunut Pomarkkuun jo 1500-luvulla. Aiemmin maatalousvaltaisen kunnan pääelinkeino on nykyisin teollisuus. Parhaiten Pomarkku tunnetaan jalkineteollisuudesta, mutta myös metalli- ja puusepänteollisuus ovat merkittäviä työllistäjänä. Yli sadan teollisuus- ja palveluyritysten sijoittuminen on ahkerien ihmisten ja kunnan edullisen sijainnin ansiota. Valtatie 23 kulkee kirkonkylän vierestä, ja Pori palveluineen on vain 20 minuutin matkan päässä. Pomarkussa suomalainen luonto on kauneimmillaan. On lukuisia järviä ja jokia, laajoja soita ja erämaan rauhaa huokuvia metsiä.
Kunnan peruspalvelut - terveydenhuolto, sosiaalitoimi ja opetustoimi - on hoidettu mallikkaasti ja kuntalaisten ehdoilla. Monipuoliset yksityiset palvelut täydentävät kunnan palveluja. Pomarkku antaa mahdollisuudet monipuoliseen harrastustoimintaan. Kunnassa toimii vireitä urheiluseuroja, kuoroja, soittokuntia ja muita yhdistyksiä. Kunnalliset vapaa-aikapalvelut ovat korkeatasoiset ja monipuoliset. " (lainaus Pomarkun kunnan nettisivuilta).

Itse kätkö on valtatie 23:n varressa ohiajavien mukavasti haettavissa oleva mikropurkki.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

455 Logged Visits

Found it 430     Didn't find it 17     Write note 6     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.