Skip to Content

This cache has been archived.

Bray 69: Kiitos tiedosta Saunamajurille... Eihän siellä ole mukava enää käydä... ihmettelen vain mitä siellä montussa on, kun pitää valtavat sireenit ja äkäiset ukot laittaa häätämään sivullisia? Tämä multi on lyhyen tiensä päässä...

This entry was edited by Bray 69 on Thursday, 09 May 2013 at 10:26:03 UTC.

This entry was edited by Bray 69 on Thursday, 09 May 2013 at 10:26:49 UTC.

More
<

Väsyneennummi

A cache by Bray 69 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/07/2012
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Multikätkö hiljentyneellä sorakuopalla Tuusulan Jäniksenlinnan Väsyneennummella. Tällä kätköllä tutustut yhteen Tuusulan alueen lukuisista soramontuista. Kätköilemällä yöaikaan koet ehkä aavemaisen tunnelman...

Homma lähtee käyntiin läheltä Vanhaa Hämeentietä, johon koordinaatit sinut johdattavat. Kätköpurkille pääsy vaatii muutamalla välipisteellä käynnin. Olethan tarkkana liukkaiden kivien kanssa sekä huomioithan myös, että suoralta reitiltä ei kannata poiketa esim. tutkimaan hieman sivummalla (n. 75m kaakkoon kakkospisteeltä) montun pohjalla olevia vekottimia...aiheuttavat kuulemma liiketunnistimella infernaalisen kovan äänihälytyksen.

Soramonttujen luvattu maa, Tuusula, on ruokkinut pääkaupunkiseutua ja lähiseutua valtavalla määrälllä soraa. Tämän kätkön montun omisti Åberg ja se kuuluu Tuusulan soramonttujen kokoluokassa pieniin monttuihin.

Maanviljelijöistä soranajajiksi: Suurin osa sorakuljettajista oli maanviljelijöiden poikia. Maatilat olivat suhteellisen pieniä ja perheessä saattoi olla useampi poika. Niinpä yhden jäädessä tilalliseksi oli muiden löydettävä elantonsa muualta. Useista maanviljelijöiden pojista tuli tällä tavalla autoilijoita sodan jälkeen. Monen oli helppo aloittaa kuljettajan ura soranajosta sen vuoksi, että kuljetettava sora saattoi tulla omasta maasta ja työmaita tai muita sorantarvitsijoita oli lähellä. Soranajo elätti siinä missä maanviljelykin. Lähde: Tuusula-seuran aikakirja XXI.

Onnea kätkön löytämiseen!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

48 Logged Visits

Found it 42     Didn't find it 2     Write note 1     Archive 1     Needs Archived 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.