Skip to Content

<

LegoLand in de Polder

A cache by reasonable Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/08/2012
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


LEGOLAND IN DE POLDER


English translation

LET OP: De cache ligt NIET op de locatie die bovenaan deze pagina vermeld staat.


DE AANLEIDING!
In april 2012 werd door een fractie in de Gemeenteraad van de Haarlemmermeer een voorstel gedaan om te proberen "LegoLand" in de polder gevestigd te krijgen. Het nog nieuw te ontwikkelen gebied Park21 werd, mede door zijn ligging in de Randstad en de nabijheid van Schiphol, als zeer geschikte locatie aangewezen. De komst van "Legoland Haarlemmermeer" zou een aanwinst voor de polder en haar inwoners zijn en naast een stukje werkgelegenheid ook een economische impuls voor de regio kunnen betekenen.

Velen, waaronder wij, waren direct enthousiast. Helaas bleek de uitspraak op geen enkel concreet plan gebaseerd te zijn en werd er in de Gemeenteraad geen meerderheid gevormd om deze plannen werkelijkheid te laten worden.

Om de teleurstelling van ons af te zetten zijn wij zelf maar aan de slag gegaan om een (hele) kleine versie van LegoLand aan te leggen. Dus los de vragen maar op en kom snel eens kijken!!! Maar let op: Je moet wel eerst langs de "Piratenkapitein" die de sleutelbewaarder is van deze cache.


DE MINIFIG RUILBEURS!
Deze cache bevat geen "goodies". In de cache bevindt zich het "Minifighuis". Als je wilt kun je een minifiguur van jezelf omruilen voor één van de minifiguren in dit huis. Dat hoeft natuurlijk niet, maar neem alsjeblieft geen minifig mee als je geen minifiguurtje achterlaat!!!
(Wellicht overbodig te vermelden: Het is natuurlijk NIET de bedoeling om een minifig voor een goodie om te ruilen).

TB HOTEL!
Verder is er ook een kistje waarin TB's kunnen worden achtergelaten of worden meegenomen. Maar hou a.u.b. in het achterhoofd dat een Hotel geen Hotel is als er geen gasten aanwezig zijn.


OP NAAR DE VRAGEN:
J) Op dit moment zijn er vele verschillende fabrikanten die een soort van "Lego" op de markt brengen. Maar wie is nu de bedenker van de echte Legosteen? (Stapeltel de woordwaarde van de voornamen)

B) Natuurlijk komt een merknaam niet zomaar uit de lucht vallen, zo ook bij Lego. Waarvan is het woord Lego afgeleid? (Tel het aantal woorden)

H) In de beginperiode werd door Lego houten speelgoed gemaakt. Wanneer werden er voor het eerst plastic Legoblokken gemaakt? (Neem derde cijfer van het jaartal)

G) Lego heeft diverse kantoren en fabrieken over de gehele wereld. Maar waar was de eerste Legofabriek gevestigd? (Stapeltel de woordwaarde van de plaatsnaam)

D) In de eerste Lego sets kwamen geen poppetjes voor. In welk jaar werden deze minifiguren in de Legosets geïntroduceerd? (Neem derde cijfer van het jaartal)

I) Er zijn vele populaire series die door Lego uitgebracht worden of zijn. Wij zijn op zoek naar de vier Ninja's van de Lego Ninjago Serie die samen door "Sensei Wu" getraind werden. (Stapeltel de woordwaarde van alle namen)

E) Een andere zeer populaire serie die zeker bijgedragen heeft aan de stijgende populariteit van Lego is de Lego "Star Wars" serie. In welk jaar kwamen de eerste sets van deze serie op de markt? (Neem laatste cijfer van het jaartal)

C) Lego maakt voor de jongere kinderen de grote soort Lego genaamd Duplo. Wat staat er op het verkeersbord in setnummer 2971? (Stapeltel de letterwaarde van de eerste letter)

A) Alle Lego onderdelen hebben een uniek nummer. Wat is het nummer van een legoblokje van 2x3 noppen? (Tel de cijfers bij elkaar op)

K) Lego heeft een uiteenlopend aantal series uitgebracht met diverse thema's. Hoe heet het Lego thema waarin ontdekkingsreizigers op zoek gaan naar een verloren stad onder water? (Stapeltel de woordwaarde van de naam)

L) Iets wat niet echt op de gebruikelijke Lego lijkt is Lego Bionicle. Wat is de verzamelnaam van de "spinnen" uit deze Bionicle serie die in 2005 op de markt kwam? (Stapeltel de woordwaarde van de naam)

F) Lego is voor groot en klein. Maar wat is de bijnaam van een volwassen Lego fan? (Stapeltel de woordwaarde van de naam)

M) Zoals met alle hobby’s zijn er ook clubs opgericht die zich met Lego bezighouden. Hoe heet de Nederlandse Legoclub die in 1994 is opgericht? (Stapeltel de woordwaarde van de complete naam)

GOUD, ZILVER, BRONS!


Voor de winnaars van Goud, Zilver en Brons lag een verrassing klaar. Hierboven staan de winnaars van de zakjes met de Lego minifigs. Gefeliciteerd allemaal!

DE CACHELOCATIE:
De cijfercode waarmee het slot op de cachelocatie opengemaakt kan worden is van een zeer bekende gele technische Lego set uit 1977. Vergeet deze code dus niet mee te nemen anders blijft LegoLand helaas voor je gesloten!!!
Let er aub op dat na het openen van het slot de code niet verschuift !!!
Cijfercode: (E-C)(I+G)(M-D)

"LegoLand in de Polder" is te bezichtigen op:
"Noord" AB CD.EFG "Oost" H IJ.KLM
In principe is het 24 uur per dag geopend, maar probeer alsjeblieft toch je bezoek te plannen op "menselijke" tijden.Als je het leuk vindt kun je na je bezoek onderstaande banner aan je profiel toevoegen:

Voeg hiervoor de onderstaande code aan je profiel toe:
<a href="http://coord.info/GC40F09" target="_blank"><img src="http://img.geocaching.com/cache/07b32052-98b8-41c4-8d7d-cd2a4ca94e51.jpg" alt="Ik bezocht LegoLand in de Polder" /></a>

Additional Hints (Decrypt)

[Puzzel] Gre pbagebyr ina qr hvgxbzfg: Qr fbz ina qr tribaqra nagjbbeqra vf mrira-ra-mrfgvt.
[Cache] Tn re znne rraf yrxxre "ibbe" mvggra.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.