Skip to Content

This cache has been archived.

Brokling: Helaas ik wilde de rol vervangen maar de nano is onvindbaar

More
<

Het geluidsscherm (1)

A cache by Brokling Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/24/2012
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De geluidsoverlast van rijksweg A20 in de Schiedamse wijk Nieuwland werd in 2006 eindelijk aangepakt. Het ministerie van VROM heeft Schiedam ruim 3,5 miljoen subsidie toegekend.


Maar dat was nog niet genoeg voor het scherm. Daarom hebben de gemeente en Woonplus afgesproken beide de helft van het tekort aan te vullen. De partijen moesten beiden acht ton aan het scherm bijdragen. Dan waren de kosten, die boven vijf miljoen euro uitkwamen, zeker gedekt.

Langs de rijksweg is 65 decibel verkeerslawaai toegestaan. Geluidsmetingen hebben uitgewezen dat deze limiet werd overschreden. Het scherm heeft de overlast met maximaal tien decibel verminderd.

De geluidswal staat tussen de afrit Schiedam-Noord en Schiedam- Centrum. Het scherm is ongeveer anderhalve kilometer lang. Daarmee is Nieuwland grotendeels aan het zicht van het voorbijrazende autoverkeer onttrokken. Treinreizigers kunnen de wijk nog wel goed zien.

De werkzaamheden startten in juli 2006 en duurden een jaar. Tussen november en maart lag het karwei stil, in het voorjaar van 2007 werdt het geluidsscherm pas zichtbaar.


NIET AAN DE SNELWEG !!!!! DUS ACHTER HET GELUIDSSCHERM! JE KUNT ER MET DE AUTO KOMEN

podiumParkeren kun je naast de cache !Plaats hem s.v.p. net zo listig terug al hij nu zit

GCRM

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.