Skip to Content

This cache has been archived.

Duracell76: Aika mennä arkistoon.

More
<

Valentine's Day Flashmob

A cache by Duracell76 Events Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Friday, 14 February 2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Historiaa:Ystävänpäivä on mahdollisesti saanut alkunsa antiikin Rooman Lupercalia-juhlasta, jota vietettiin 15. helmikuuta. Juhlalla kunnioitettiin Junoa, roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania, luonnon jumalaa. Nuoret miehet kokoontuivat Palatinus-kukkulalla olevaan luolaan ja uhrasivat vuohia ja koiran. Juhlan jälkeen nuoret miehet kulkivat ympäriinsä vuohennahkoihin pukeutuneina ja läiskivät vastaantulijoita vuohennahkaisilla remmeillä. Sen uskottiin lisäävän hedelmällisyyttä.

Kristityt yrittivät lopettaa tämän juhlan 400-luvun lopussa. Siihen kuuluneita perinnäistapoja siirtyi kuitenkin edellisenä päivänä vietettyyn pyhän Valentinuksen päivään. Kristityillä juhla on ollut kahden Valentinus-nimisen kristityn pyhimyksen päivä, mutta ei tiedetä tarkkaan kumpaa Valentinusta on tarkoitettu. Toinen näistä henkilöistä oli roomalainen pappi ja toinen Ternin piispa. Päivä omistettiin Valentinukselle vuonna 350, ja nykyäänkin se on myös Valentinin nimipäivä.

Valentinuksen päivän romanttiseen rakkauteen liittyvillä tavoilla ja uskomuksilla on pitkä historia etenkin Englannissa ja Ranskassa, jossa vietettiin jo 1300-luvulla ystävänpäivän juhlia ja rusettiluistelun kaltaisia lemmenarpajaisia. Viralliseksi juhlapäiväksi Valentinuksen päivä julistettiin Englannissa vuonna 1537.

Etelä-Euroopassa uskotaan yleisesti, että linnut valitsevat itselleen parin juuri Valentinuksen päivänä.

Vasta 1800-luvun alussa Valentinuksen perinne siirtyi Atlantin yli Yhdysvaltoihin. Siitä kasvoi nopeasti suuri kansanjuhla kortteineen ja lahjoineen. Samaan aikaan päivän vietto oli jo unohtunut monissa Euroopan maissa. Yhdysvalloissa on muun muassa tytöillä sellaisia uskomuksia, että ensimmäinen mies, joka kävelee heitä vastaan ystävänpäivänä, on Valentine, eli se heidän oikeansa. Lisäksi uskotaan, että ystävänpäivänä omenan halkaiseminen ja siementen lukumäärän laskeminen todistaa sen, kuinka monta lasta kyseinen tyttö saa. Yhdysvalloissa rusettiluistelu kuuluu ystävänpäivän perinteisiin.

Koordinaatit:Tapahtuman varsinaiset koordinaatit tullaan päivittämään tapahtuman kuvaukseen noin kaksi päivää ennen tapahtumaa.

Flashmob:Me emme läiski vastaantulijoita vuohennahkaisilla remmeillä, emmekä järjestä rusettiluistelua.

Me teemme jotain ihan muuta.

Tapahtuma alkaa klo 17:30 ja päättyy noin 18:00.

Tapahtuman alussa miitin järjestäjä kertoo tapahtuman kulun ja antaa tarvittavat ohjeet. Tämän jälkeen osallistujat hajaantuvat hieman ja kävelevät lyhyen matkan noin 200 metrin päähän missä varsinainen flashmob tapahtuu. Miitin järjestäjän annettua merkin siirrymme varsinaiseen flashmob tapahtumaan. Tämä kestää noin 5 minuuttia, jonka jälkeen miitin järjestäjän antaman merkin jälkeen sammutamme taskulamput ja poistumme kauppakeskus Hansan Kultatalon alakertaan jossa logikirja on logattavissa..

Tapahtuman järjestäjän hallusta löytyy eventkirja johon toivotaan osallistujien kirjoittavan nimimerkkinsä flashmob tapahtuman jälkeen Kultatalon alakerrassa.

Lab cache:Tämän kuun aikana saavat Premium memberit tehdä Lab cachen toiselle geokätköilijälle. Kyseisen Lab cachen voit tehdä täällä. Miittissä sinulla on mahdollisuus vaihtaa Lab cache "tuntemattoman" kanssa. Miitin alussa tapahtuman järjestäjä kerää Lab cachen loggaamiseen tarvittavat tiedot suljetuissa kirjekuorissa. Tapahtuman jälkeen Kultatalon alakerrassa jaetaan kirjekuoret uudelleen niille ketkä ovat luovuttaneet Lab cachen vaihdettavaksi.

Mukaan tarvittavat välineet: -taskulamppu
-pala punaista muovia taskulampun eteen (muovipussi, tms.).
-Lab cachen tiedot kirjekuoressa (mikäli haluat osallistua vaihtoon).

Tiedotuksia:-Tapahtumapaikka on varmistunut ja koordinaatteja on hieman korjattu.
-Lab cachen vaihto lisätty kuvaukseen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

123 Logged Visits

Write note 6     Archive 1     Will Attend 49     Attended 62     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     Announcement 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.