Skip to Content

<

Säynätsalon kunnantalo: Jyväskylä alphabet-S

A cache by ismo485 & raija485 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/18/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Aakkossarjan S-osa esittelee Säynätsalon kunnantalon.

Säynätsalo on entinen Suomen kunta ja nykyisin osa Jyväskylää. Säynätsalo oli vuoden 2008 loppuun asti eksklaavi, koska sillä ei ollut yhteistä rajaa muun kaupungin kanssa, vaan väliin jäi osa Muuramen kuntaa. Jyväskylän maalaiskunnan ja Jyväskylän yhdistyessä 1.1.2009 yhteys kuitenkin muodostui, joskin vain vesiraja Päijänteen poikki.

Kolmesta Päijänteen saaresta muodostuneen Säynätsalon kunnan historia tehdasyhdyskuntana alkoi vuonna 1897 kun Johannes Parviainen osti saaren ja käynnisti siellä sahatuotannon.Säynätsalon kunnantalo on yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittävimmistä töistä, jolla on oma asemansa 1900-luvun arkkitehtuurin historiassa.

Kunnantalon rakennustyöt käynnistettiin toukokuussa 1950 ja talo luovutettiin seuraavan vuoden joulukuussa. Kunnantalo vihittiin käyttöön 28. elokuuta vuonna 1952 sanoilla "vain yhteishenki rakentaa". Säynätsalon kunta oli täysin tietoinen rakennuksen ainutlaatuisuudesta. Avauspuheessa todettiin: "Professori Aallon luomus on rohkea ja totunnaisesta tyylistä poikkeava ja ehkä juuri sen vuoksi tavallista arvokkaampi!"

Jo rakennusvaiheessa talo herätti huomiota ainutlaatuisuutensa vuoksi. Rakennuksen valmistumisen jälkeen Säynätsaloon on virrannut innokkaita vierailijoita kaikkialta maailmasta: opiskelijoita, arkkitehtiryhmiä ja yksittäisiä vierailijoita, nykyään noin 3000-4000 vuosittain. On todettu, että Kunnantalo on tehnyt Säynätsalosta Suomen kansainvälisesti tunnetuimman saaren.

Nykyisin entisen kunnantalon tiloja on mahdollista vuokrata esim. kokouskäyttöön ja rakennuksesta löytyy myös majoitustiloja.Kätkön esiin saamiseksi ei tarvita voimaa eikä työkaluja.
Vaihtoesineitä kätköön ei mahdu.
Pieniä matkalaisia voi kätköön sopia.Kätkösarjan tarkoituksena on esitellä Jyvässeutua kaikkien aakkosten mukaisesti. Tämän kätkön ensilöytäjä saa laatia sarjan seuraavan kätkön tai pyytää muita tekemään uuden kätkön. Sarjan kätköt ovat pääosin helpohkoja tradeja. (Tämä teksti on syytä kopioida uutta kätköä tehtäessä.)

Jyväskylä alphabet -sarjan muut osat


Flag Counter

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

754 Logged Visits

Found it 734     Didn't find it 4     Write note 5     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 8     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.