Skip to content

This cache has been archived.

cricri010: Deze gaat archief in om plaats te maken voor een nieuw concept

More
<

VIVES / KHBO Brugge

A cache by cricri010 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/07/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Een simpele oppikker om dit toch prachtige gebouw in de kijker te zetten.

Let er AUB op dat het potje goed gesloten is.

FTF, STF en TTF vergeet jullie gift niet mee te nemen.

De KHBO nam in het academiejaar 2008-09 de gloednieuwe Campus Brugge in gebruik. Daarmee centraliseerde de hogeschool zijn onderwijsactiviteiten die tot voor kort verspreid waren over Brugs grondgebied: de departementen Lerarenopleiding, Gezondheidszorg en Handelswetenschappen & Bedrijfskunde, alsook de algemene directie en centrale diensten.

De expressieve, dynamische vormgeving van architecten Johan Bosschem en Jan De Vloed geeft uiting aan de nieuwste evoluties inzake overdracht van kennis en competenties in het hoger onderwijs. Belangrijk daarbij is dat de campus een visueel baken vormt dat de aanwezigheid accentueert van kwalitatief hoger onderwijs in de regio. Hoofdaannemer was STRABAG.

De campus werd volledig geïntegreerd in de directe omgeving, met maximaal respect voor de buurtbewoners. Met 450 parkeerplaatsen, 790 fietsstallingen en een KHBO-bushalte is bovendien maximaal gedacht aan de mobiliteit.

De nieuwe campus is goed voor 280 personeelsleden, een kleine 2.900 studenten in de basisopleidingen, 100 in de voortgezette opleidingen en 4.000 deelnemers aan de posthogeschoolvormingen. De KHBO maakt samen met elf andere hogescholen deel uit van de Associatie K.U.Leuven.

Ontmoetingsplaats voor studenten en personeel

Het centrale atrium met grote onthaalruimte is dé ontmoetingsplaats voor studenten en personeel, met ruime trappen en open galerijen waarin deels afgescheiden studie-eilanden zijn geïntegreerd. De hele buitenruimte is trouwens geconcipieerd als een grote ontmoetingsplaats, vandaar dat er veel aandacht werd besteed aan de aanleg van groen met zitblokken en een ligweide opgevat als amfitheater.

De grote bibliotheek met studielandschap en Spellenarchief, gespreid over twee verdiepingen, is het centrum van kennis en competentie. Door de opvallende glaspartij, kant Expresweg, is dit meteen ook het architecturale uitstalraam van de nieuwe campus.

Daarnaast zijn er drie auditoria met respectievelijk 350 en tweemaal 150 zitplaatsen, van elkaar gescheiden met verplaatsbare akoestische wanden. Die kunnen worden samengevoegd tot één indrukwekkend groot auditorium met 650 zitplaatsen, meteen een belangrijke aanwinst voor de congresinfrastructuur in Brugge.

Op het gelijkvloers bevindt er zich een cafetaria met 450 plaatsen. Als visueel sluitstuk is er op het hoogste niveau van het atrium de ‘stille ruimte’, een kunstintegratieproject ontworpen door beeldend kunstenares en fotografe Christine Deboosere
 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.