Skip to Content

This cache has been archived.

straategisch geodaan: Na 1977 favoritepoints in 153 dagen valt het doek voor ons rondje. De afgelopen tijd is er te veel ontvreemd of kapot gegaan (al dan niet bewust).
Dat wij gedwongen zijn deze ronde te archiveren. We hebben er simpelweg de materialen niet meer voor en het legt een te groot beslag op onze vrije tijd om zeer regelmatig ons eigen rondje te moeten fietsen.

Iedereen bedankt voor de leuke logjes.

Groeten,

Harold & Vincent

More
<

#27 Fietsrondje Kamerik

A cache by straategisch geodaan Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/31/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De cache ligt niet op bovenstaand coördinaat, maar is te vinden op: N52.0H.CEC E004.5F.0CA


Fietsrondje Kamerik

December 2012: Straat-egisch en Ge(o)daan zaten op een koude winteravond weer eens te brainstormen, of eigenlijk terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat hadden de doerakken een avonturen beleefd: onder andere “het ongelukje met de scheikundedoos” en de aanvaring met boer Bertus bij “het mooiste plaatsje voor een cache” passeerden de revue. Wat hadden de schavuiten een lol! Zou 2013 net zo’n leuk jaar worden? Onder het genot van een biertje en chippie lieten zij hun fantasie weer eens de vrije loop. De kwajongens hadden al eens een fotorolletje, foei!, gebruikt voor een van de caches, maar nu ging het van kwaad tot erger. Zelfs mevrouw Ge(o)daan kon haar oren niet geloven, op het moment dat ze de boys van twee heerlijk heldere jongens voorzag. Dachten ze er werkelijk over om ook een ander project op pakken wat ze eigenlijk af gezworen hadden? Kokertjes strooien!!! oftewel: een trailtje leggen?!?! Mevrouw Ge(o)daan belde meteen met Vrouw Straat-egisch om haar van het kwaad op de hoogte te brengen, dat in de hoofden van deze twee lieverds terecht gekomen was. Maar wat de dames ook probeerden om hen op andere gedachte te brengen, het kwaad was al geschied…

Zo gezegd zo gedaan, na ettelijke uren brainstormen, hobbybobben in de Geolabs en vele bezoekjes aan de bouwmarkt presenteren de boys met gepaste trots: Fietsrondje Kamerik.

En nu laat ik Straat-egisch en Ge(o)daan aan het woord voor de verdere uitleg:

Fietsrondje! Dus geen autorit..

Wij hebben dus een fietsrondje gemaakt. Dit wil zeggen dat het dus geen zin heeft deze met de auto te proberen, want verreweg de meeste caches liggen aan fietspaden, vaak ver buiten de bewoonde wereld. Wat is nu leuker om heerlijk uit te waaien op de fiets op smalle paadjes in de polder, op veenkades en langs de Oude Rijn? Het fietsrondje is ongeveer 33 kilometer lang en voor de “extra’s” moet de fiets even geparkeerd worden en kun je alleen te voet verder, de totale loopafstand is ongeveer 2 kilometer. Al met al zul je hier wel een paar uurtjes mee bezig zijn, dus neem de tijd en geniet van het uitzicht. Vooral bij de caches vragen wij iedereen rustig te blijven en even goed te kijken wat de bedoeling is. Alle caches zijn zonder geweld of kracht te openen. In de hint hebben wij een aanwijzig gegeven als er een tooltje noodzakelijk is. Gebruik dan ook dit tooltje en ga geen eigen oplossing zoeken want daar is de cache niet op gemaakt.

Het berekenen van de cachelocaties

Eigenlijk zouden we hier geen woorden aan vuil moeten maken. Voor degene die nog nooit een puzzeltje hebben opgelost en toch graag deze grote smiley van kleine smileys willen voorzien, is hier de hint: A=1, B=2, C=3 enz.. Simpeler konden we het echt niet bedenken… en de 0=0

Extra’s en bonus

Extra’s? Ja! In de route zijn een aantal extra’s verwerkt. Dit zijn puzzeltjes in het veld. Hier moet even gepuzzeld worden om de uiteindelijke cachelocatie te bemachtigen. Hiervoor heb je geen mobiele telefoon met internet nodig, gewoon een beetje gezond verstand is voldoende. In deze caches vind je, naast het logboekje, ook een code voor de bonuscache. Wees niet bang, ze zijn niet moeilijk want Ge(o)daan kon ze ook oplossen . Een van de extra’s is een projectie. Dit houdt in: een bepaalde afstand in een bepaalde richting lopen. Als je nog niet weet hoe dit werkt; zorg dan dat je het voor je tripje naar Kamerik wel weet.

Cachegear

De meeste cachers hebben wel een standaard cache uitrusting bij zich, maar voor deze ronde is het handig om de volgende zaken bij je te dragen:

* Een papiertje met de volgende code: 086 of 531 (net hoe je er naar kijkt…)
* Een touwtje
* Een magneetje
* Een (stevig) ijzerdraadje
* Een litertje water en ook wat voor jezelf
* Een prikstok
* Een Chinees eetstokje (25cm lang en max. 1 cm diameter)
* 2 Theelepeltjes
* Een kruiskopschroevendraaiertje
* Een vuilniszakje (CITO)
En optioneel:
* Een UV-lamp voor “Experiment met de scheikundedoos, GC3X3JR”. Deze hoort niet bij dit fietsrondje, maar je komt er wel in de buurt.
* Droge kleding voor “Plons?, GC4AB71” Deze cache hebben wij bewust niet opgenomen in de smiley, maar hij is te uitdagend om te laten liggen.

.

Algemene punten

Deze ronde is gelegd met toestemming van diverse gemeentes en recreatieschappen. De toestemming is ons verleend, mits iedereen zich met respect voor mens (omwonenden), dier en natuur gedraagt. Grote stukken van de route zijn alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Bekijk de attributen voor welke caches dit geldt, of wees slim en doe de hele ronde gewoon overdag.

Volgens ons hebben we nu alles wel geschreven, dus hup, de puzzeltjes oplossen, gear bij elkaar sprokkelen, fietsen achter op de auto en op naar Kamerik. Is toch niet alles duidelijk? dan zijn wij bereikbaar voor vragen en opmerkingen via Twitter: @straategisch en @geodaan.

Verder wensen we je heel veel plezier met het zoeken, wij hebben weer veel plezier beleefd aan het bedenken en maken. We verheugen ons nu al op de Ctrl-C, Ctrl-V-logjes.

Team Straat-egisch & Team ge(o)daan

Additional Hints (Decrypt)

Qr xyrhe ina qr pnpur vf tebra

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

615 Logged Visits

Found it 594     Didn't find it 12     Write note 2     Archive 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.