Traditional Geocache

Wäinö I

A cache by vaduren Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/3/2013
In Finland
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Cache Issues:

  • This cache is temporarily unavailable. Read the logs below to read the status for this cache.
Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee lähellä Oma kuva-muistomerkkiä. Voit katsoa samalla Wäinö II multikätkön tiedot ja jatkaa multin etsintään. :) Näiden kätköjen koordinaatit eivät ole samat, mutta nämä näkyvät kartalla päällekäin lyhyestä välimatkasta johtuen. Laitathan kätkön huolella samaan paikkaan loggauksen jälkeen.

Akateemikko ja kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen Oma kuva -muistomerkki sijaitsee Kyrön torin viheriöllä. Kyrön tori on Pöytyän kunnan ylläpitämä ja toripäivä on yleensä keskiviikkoisin, jolloin tavara vaihtaa vilkkaasti omistajaa.

Wäinö Aaltonen (8.3.1894 Karinainen - 30.5.1966 Helsinki) oli monipuolinen ja tuottelias taiteilija. Hän syntyi Karinaisissa kyläräätälin poikana, mutta muutti perheensä kanssa Turun edustalla olevaan Hirvensalon saareen 7-vuotiaana vuonna 1902.
Wäinö Aaltosen kuuluisimpia teoksia ovat mm. juoksija Paavo Nurmen juoksijapatsaat, Eduskuntatalon istuntosalin veistossarja, Mannerheimin hautamuistomerkki Hietaniemen hautausmaalla, Tampereen Hämeensillan pirkkalaispatsaat ja Aleksis Kiven patsas Kansallisteatterin edessä Helsingissä.  Wäinö Aaltonen on maalannut Karinaisten kirkon alttaritaulun, joka on ainoa hänen tekemänsä alttaritaulu. Turun kaupunki rakennutti Wäinö Aaltosen 70-vuotispäivän kunniaksi kuvanveistäjämestarin nimeä kantavan taidemuseon Aurajoen rannalle. Kyrössä toimii Wäinö Aaltosen seuran Karinaisten toimikunta.
lähde: Pöytyän kunnan www-sivut
 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

530 Logged Visits

Found it 489     Didn't find it 17     Write note 7     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 4     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 7/18/2017 1:11:47 AM Pacific Daylight Time (8:11 AM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum