Skip to Content

<

Askola Areena

A cache by Reikku, Piilo52 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/05/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö esittelee Askolan ensimmäisen ja ainoan urheiluhallin. Annetuissa koordinaateissa on vihje itse kätkön löytämiseksi.

Menneet sukupolvet ovat rakentaneet maassamme talkoovoimin kouluja ja seurojentaloja. Niin myös Askolassa:  Helkamäki Monninkylässä , Iso-Pirtti Kirkonkylässä,  Jukola Särkijärvellä, Juornaankylän nuorisoseurantalo, Korttian monitoimitalo ja Onkimaan koulu, jonka kunta myi yksityiselle.

Askola-Areenan viereinen rakennus, Askolan Koulu on aikanaan toteutunut pitkälti Käpykylän kartanon edellisten omistajien lahjoituksilla. Samoin suurin osa kunnan kyläkouluista on aikoinaan rakennettu talkoovoimin ja lahjoitusvaroin.

Askolan kunnassa oli jo pitkään pyöritelty ajatusta saada oma urheilu- monitoimihalli kunnan rakentamana.   Hanke ei taloudellisista syistä päässyt koskaan alkua pidemmälle.  Lopulta Risto Mattilan ja Jukka Pråhlin keskustelun pohjalta Askolan  yrittäjät käynnistivät hankkeen oman hallin rakentamiseksi.  Hanke perustui  alun alkaen yksityiseen rahoitukseen ja laajaan osakeomistukseen.  Näin haluttiin näyttää, että myös tänä päivänä on talkoohenkeä.

Hankkeeseen ei siis lähdetty taloudellista voittoa tavoitellen, vaan tarkoitus oli saada kuntalaisille, sekä myös laajemmalle väelle tilat kuntoilun harrastamiseen ja virkistäytymisen.   Yli 800 kuntalaista lunasti 100 euron hintaisia osakkeita, mutta niiden tuotto ei vielä riittänyt hakkeen aloittamiseen.  Lopulta Opetusministeriön myöntämä avustus mahdollisti hankkeen toteutumisen. Käpykylän kartanon nykyinen omistaja, Risto Matila, lahjoitti vaimonsa kanssa Askola Areenalle tarvittavan maapohjan.

Askola Areenan avajaiset pidetään 9.2.2013. Rakennusvaihe II  on tarkoitus käynnistää, kun käyttö vakiintuu ja rahoitus järjestyy.  II-vaiheessa rakennetaan sauna- ja vesivirkistystiloja.

Kiitokset yhteistyöstä Askola Areena Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Mika ­Rantaselle ja toimitusjohtaja Eva Tenhuselle, jotka auttoivat kätkön toteuttamisessa!

********
Kätkö on jästitty pariin kertaan ja siksi se on siirretty aivan uuteen paikkaan. Alkuperäinen ajatus hieman kärsii tästä, mutta uuden paikan pitäisi olla turvallisempi.
Kätkölle on maanomistajan lupa. Auton saa parkkiin aivan purkin viereen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

446 Logged Visits

Found it 424     Didn't find it 3     Write note 5     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.