Skip to content

CITO SoepZooitje 2013 Cache In Trash Out Event

This cache has been archived.

kampvuurkok: Het event is inmiddels voorbij, iedereen heeft ruim de gelegenheid te loggen, tijd om af te sluiten dus.

More
Hidden : Saturday, 20 April 2013
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Staatsbosbeheer heeft in de Noordwaard diverse klussen te klaren waarbij de hulp van Geocachers welkom is. Behalve Cache In Trash Out vinden mogelijk andere klussen plaats.

De CITO SoepZooitje vindt plaats in Nationaal Park De Biesbosch, een uniek zoetwater getijdengebied. De Biesbosch is een gebied dat al eeuwen door de mens en de natuur gebruikt wordt. De activiteiten van de mensen hebben voor een groot deel bepaald hoe het gebied er nu uitziet. Het was een rijk gebied; er werd veel door de mens geoogst. Riet, biezen, wilgentenen, vis en vogels waren belangrijke bronnen van inkomsten. De traditionele gebruiken zijn veelal verdwenen. Door natuurontwikkeling zijn weer nieuwe natte gebieden aan de Biesbosch toegevoegd. Ieder plekje heeft weer zijn eigen bijzondere flora en fauna. Zo foerageren op de graslandpolders vaak grote aantallen ganzen. Op het water dobberen eenden, scheert af en toe een ijsvogel voorbij en is er een goede kans dat u roofvogels waaronder de zeearend ziet. Of een stel sierlijke reeën op de dijken of tussen het riet. Langs de oevers zijn in winter en voorjaar de sporen en burchten van bevers goed te zien. En natuurlijk de bever zelf, die met zijn dikke vacht bestand is tegen winterse omstandigheden.

In het kader van het landelijk project Ruimte voor de Rivier zal de Noordwaard de komende jaren opnieuw worden ingedeeld. De werkzaamheden vinden op diverse plaatsen over een groot gebied plaats. Rondom dit gebied heeft Staatsbosbeheer diverse klussen te klaren waarbij de hulp van Geocachers welkom is.

Waarom een CITO
Het team De Drechtcachers is ontstaan naar aanleiding van een foto in een lokale krant van een picknickbank met rondom achtergelaten rommel. Het idee voor een CITO was geboren. Helaas lukte het De Drechtcachers niet de afgelopen twee jaar een CITO te organiseren en werden het twee ‘gewone maar heel gezellige’ Taart en Tosti Events middenin de prachtige natuur van De Biesbosch. Tijd dus om eens wat terug te doen voor de natuur waarin we zo graag verblijven.

Wat gaan we doen
We gaan meehelpen in het natuurbeheer van Nationaal Park De Biesbosch. Het is nog niet duidelijk welke activiteiten er exact gedaan worden. Dit is afhankelijk van wat er rond die datum nodig en mogelijk (waterstand) is. Denk bij de werkzaamheden aan het opruimen van zwerfvuil tijdens de hoge waterstanden aangespoeld langs de dijken en in de grienden, het poten van wilgenstaken, slepen van hout, etc.

Programma
09.00 uur verzamelen en groepsindeling
09.30 uur eerste activiteit
11.00 uur pauze met versnapering
11.30 uur tweede activiteit
13.00 uur Soep en tekenen logboek
14.00 uur Einde CITO event

Meedoen?
Hoeveel mensen kunnen jullie leveren voor wat klussen vroeg Staatsbosbeheer? Nou een stuk of 60 moet wel lukken, zeker vanwege het unieke gebied waar de activiteiten plaatsvinden. Dus wil je meedoen plaats dan een ‘will attend’ en vermeld daarin het aantal personen met van elk de voornaam. Kinderen zijn ook welkom, mits ze begeleid worden door ouders/verzorgers. Bij de namen van de kinderen graag de leeftijd vermelden. Honden zijn niet toegestaan. Vanaf 60 personen volgt een wachtlijst. Afhankelijk van het aantal klussen wordt de lijst uitgebreid. Hier zal begin april meer duidelijkheid over zijn. Mocht je bij nader inzien niet kunnen komen, meld je dan af zodat andere personen wel weer van de gelegenheid gebruik kunnen maken.

Meenemen?
Water en modderbestendig schoeisel, oude kleding, werkhandschoenen. De deelnemers aan het laatste Taart en Tosti Event weten dat een droog setje kleding als reserve ook weleens van pas kan komen. Ook zelf meenemen: koffie, thee, frisdrank en een broodje. Wij zorgen voor wat lekkers in de koffiepauze en de soep.

Afsluiting
We willen het CITO op bijzonderwe wijze afsluiten. Op het TTE staan Taart en Tosti centraal. Ook hier laten we de inerlijke mens niet ongemoeid. Om de naam Soepzooitje eer aan doen neemt onze kampvuurkok zijn potten en pannen mee. Als alles goed gaat heeft hij om 13:00 uur een paar ketels vers gemaakte soep boven het vuur hangen.

Kosten?
Deelname aan het event is gratis. Een donatie is natuurlijk van harte welkom, wat overblijft na de gemaakte onkosten gaat naar een goed doel.

Linkjes:
Meer informatie over De Biesbosch
Informatie over het project Ruimte voor de Rivier en toegankelijkheid van de Noordwaard.
Meer informatie over de DrechtCachers

Banner:


De code om de banner te plaatsen is:
<a href="http://coord.info/GC45H87"> <img src="http://i0.wp.com/www.kampvuurkok.nl/wp-content/uploads/2013/04/soepzooitje-2013.png" /></a>

Additional Hints (No hints available.)