Skip to Content

<

Suomen Parhaasta Päästä -haastekätkö

A cache by Geomurmelit Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/04/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä on helppo haastekätkö, jonka löytöloggauksen edellytyksenä on varsinaisen kätkön löytymisen lisäksi jäljempänä mainittujen ehtojen täyttyminen. Kätkö sijaitsee Espoossa Talomuseo Glimsin alueella.


Haaste

Suomessa on tätä haastetta laadittaessa julkaistu lähes 29.000 geokätköä. Niiden joukossa on monia, jotka esittelevät erittäin hienoja paikkoja, on oivaltavia mysteereitä ja loistavia teknisiä toteutuksia.

Kätköilijät ovat parin-kolmen vuoden ajan voineet jakaa suosikkipisteitä (Favourites) omille suosikkikätköilleen. On oletettavaa, että paljon pisteitä saaneet kätköt ovat tavalla tai toisella poikkeuksellisen hyviä, sellaisia joiden löytäminen on ilo mielelle ja piristää kätköilypäivää! Tämän haasteen tarkoituksena on tutustuttaa näihin varmasti etsimisen arvoisiin kätköihin.

Jotta voit logata tämän haastekätkön löydetyksi, sinun tulee löytää vähintään 20 kätköä 40 eniten favouritepisteitä saaneiden suomalaisten kätköjen joukosta alla annettujen ohjeiden mukaisesti.

Yleiset ohjeet

Suomen eniten Favourite-pisteitä saaneet kätköt saat listattua (jos olet Premium member) esimerkiksi tästä linkistä. Ellei linkki jostain syystä toimi, kokeile näin: Mene Geocaching.com:in etusivulle, valitse valikon "Play" alta "Hide and Seek a Geocache". Etsi suomalaiset kätköt valitsemalla lomakkeelta "Seek a Cache" kohdasta "By country" maa "Finland" ja paina "Go". Lajittele kätköt suosikkipisteiden mukaiseen järjestykseen klikkaamalla otsikkoriviltä sinistä palkintoruusukkeen kuvaa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös Geocache.fi:n tai muun tahon vastaavaa palvelua.

Kun olet päättänyt ottaa tämän haasteen vastaan, toimi seuraavasti:

1) Lisää kätkökuvaukseen Note, jossa ilmoitat kätköt (vähintään gc-koodi, kätkön nimi ja favouritepisteiden määrä), jotka ovat kyseisenä päivänä (aikaisintaan tämän haasteen julkaisupäivä) Suomen 40 eniten favouritepisteitä saaneita. Kätköt tulee esittää pistejärjestyksessä, eniten pisteitä saaneet ensiksi. Haasteen ehtojen täyttymistä verrataan tähän listaan.

2) Etsi listallasi olevista kätköistä vähintään 20 ja loggaa ne Groundspeakin löytöä koskevien ohjenuorien mukaisesti löydetyksi.

3) Haasteen ehtojen täyttymisen jälkeen voit etsiä tämän kätkön ja logata sen löydetyksi. Löytöloggauksessa vaadittavat tiedot esitetään erikseen jäljempänä. Voit käydä etsimässä kätkön myös etukäteen ja kirjata lokikirjaan käyntisi, mutta nettiloggauksen edellytyksenä on haasteen ehtojen täyttyminen.

Voit tehdä myös löytöloggauksen tähän haasteeseen suoraan ilman edellisiä vaiheita, mikäli täytät haasteen ehdot löytöloggauksen päivänä, olet löytänyt tämän haastekätkön ja kirjannut käyntisi asianmukaisesti lokivihkoon.

Poikkeavat tilanteet:

  • Arkistoituja kätköjä ei huomioida haasteen suorittamisessa. Jos haasteensuorittajan etukäteen notessaan ilmoittama kätkö arkistoidaan ennen haasteen suorittamista, se kuitenkin hyväksytään mukaan haasteeseen.
  • Mikäli haasteen suorittajalla on 40 eniten favouritepisteitä saaneiden kätköjen joukossa omia kätköjä, näitä ei huomioida. Tällöin listalle otetaan mukaan 40 eniten favouritepisteitä saaneet muiden tekemät kätköt. Haasteensuorittajan adoptoimat kätköt kuitenkin hyväksytään, mikäli kätkö on löydetty ennen adoptiota.
  • Mikäli useampi kätkö on tasapisteillä jaetulla 40. sijalla, haasteeseen hyväksytään mukaan näistä kätköistä mikä tahansa.
  • Muissa tulkinnanvaraisissa tilanteissa sovelletaan ns. "löysän pipon" periaatetta haasteen suorittajan hyväksi, kunhan haasteen suorittajalla on ehtojen mukaiset 20 löytöä TOP40-listalta.
Loggausohjeet

Kun olet suorittanut haasteen ja logannut käyntisi annetuista koordinaateista löytyvään kätkörasiaan, voit tehdä löytöloggauksen nettiin.

Löytöloggauksessa tulee esittää vähintään alla olevan esimerkin mukaisesti (mallina Geomurmeleiden haasteen ehtojen mukaiset 20 löytöä) kätkön sijoitus TOP40-listalla, GC-koodi ja kätkön nimi. 

1. (254) GC2K3K9 Helsinki City Museum
2. (242) GC16QCH Haksulandia
3. (217) GC28HN3 TB-/GC-Keskus
4. (202) GC1QPPB Geocaching Starting Point @ Tampere
5. (173) GC2BANF Säynäslahti #1
6. (173) GC252VV Gummitehdas
7. (153) GC39TR8 Rahalla Saa - Money talks
8. (151) GC3NVWE Honkanummen hautausmaa
9. (147) GCYZ3G Mustikkamaa
10. (130) GC1507Q Synkkä salaisuus
11. (129) GC13Y52 Viapori one
12. (128) GC3496C Captain Obvious
13. (128) GC23GM9 Tatun ja Patun outo koje
14. (124) GC72 Sun Gear
15. (117) GC1ZBH8 Cache or Trash
16. (117) GC17TR2 Varrella virran - Hilja virtaa Vantaa
17. (116) GC1N5JM Firewood Mystery
18. (114) GC1NTAP SLU
20. (112) GC1K7GA EiVoiOllaTotta
21. (108) GC2BD6Z Säynäslahti #4

Listauksen sijasta voit käyttää myös kuvaruutukaappauksia esimerkiksi näin: 19 löytöä TOP20 ja 18 löytöä TOP21-TOP40. Haasteen julkaisuhetkellä murmeleilla oli TOP40-löytöjä yhteensä 32 kpl.

Mikäli olet ilmoittanut Notella etukäteen ne TOP40 kätköä, joista etsit haasteeseen vaadittavat 20 kätköä, listaa löytöloggauksessasi näiden joukosta haasteen ehtojen mukaiset 20 löytämääsi kätköä yllä olevan esimerkin mukaisesti. Toivottavaa on, että lisäät loggaukseesi tällöin viittauksen aiemmin tekemääsi Noteen.

Nettiin tehdyt löytöloggaukset, jotka eivät täytä haasteen ehtoja, tullaan poistamaan.

Kätkö

Kätkö sijaitsee Espoossa Talomuseo Glimsin alueella annetuissa koordinaateissa piilossa, joka on helposti löydettävissä myös talvella. Runsaslumisena aikana kannattaa kuitenkin varautua pieneen kaivamiseen kätkölle pääsemiseksi, vaikka kätkö ei lumeen hautaudukaan. Lastenrattaiden kanssa pääsee kesäaikaan kätkölle asti, eikä talvellakaan tarvitse rattaita kauaksi jättää. Palauta kätkö huolellisesti paikalleen siten, ettei se tipahda alustaltaan.

Vaikka piilopaikka on varsin suojainen, on varsinkin kesäisin alueella järjestettävien tapahtumien aikaan paikalla kuitenkin ruuhkaksi asti jästejä, jolloin on erittäin suositeltavaa jättää kätkön etsiminen välistä ja palata uudelleen jästittömänä ajankohtana.

"Talomuseo Glims on vanha espoolainen maatila Karvasmäen kylässä Bembölessä. Karvasmäen kylän tilat ovat muodostuneet jo keskiajalla. Glimsin tilan vaiheita tunnetaan 1500-luvulle saakka. Talo on toiminut mm. Uudenmaan jalkaväkirykmentin majurin vapaatilana sekä nimismiehen virkatalona. Kestikievaria Glimsissä on pidetty moneen otteeseen, viimeisen kerran 1800-luvun lopussa. Silloin isäntäväkenä oli herrastuomari Johan Fredrik Lönnberg ja hänen vaimonsa Aurora. Glims oli toimiva maatila vielä 1900-luvun alussa. Glimsissä on toiminut museo vuodesta 1958. Talomuseo Glimsin muodostavat 11 alkuperäisillä paikoillaan olevaa rakennusta. Vanhimmat rakennukset Glimsissä ovat peräisin 1700-luvulta." (lainaus Espoon kaupunginmuseon sivuilta)

Glims keväisenä purkinpiilotuspäivänä

Kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä: Katso HSL:n reittiopas. Paikalle pääsee helposti myös kävellen ja pyöräillen, omalla autolla liikkujille kätköpaikan vieressä on maksuton parkkialue.

Tällä samalla paikalla on aiemmin vuosia sitten ollut kätkö GC4A51.Additional Hints (Decrypt)

Xvira lyyä, yvvgreva nyyn, xf. fcbvyrevxhin

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

615 Logged Visits

Found it 388     Write note 226     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 435 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.