Skip to Content

This cache has been archived.

Emptah: Kiitos purkilla käyneille! Purkki lähtee nyt arkistoon, sillä omistaja vaihtaa maisemaa lähiaikoina. Lisäksi liikennemerkkien tultua kieltolistalle on aika sanoa heipat tälle. Jatkakaa kuitenkin roskien keräämistä ja luonnon puhtaana pitämistä. :) Mukavia kätköilyjä kaikille!

More
<

Roskat roskiin

A cache by Emptah Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/1/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Olethan varovainen palauttaessasi tämän takaisin paikalleen jotta purkki ei päädy ulottumattomiin!

Harjun kupeessa sijaitseva linja-autojen pysähdyspaikka on toivottanut aikojen saatossa monet ulkomaalaiset turistit tervetulleiksi Jyväskylään - ja myös hyvästellyt heidät samalla paikalla. Lepohetkeä viettämässä voit nähdä monenmaalaista linja-autoa ihan supisuomalaisista venäläisiin, ruotsalaisiin, puolalaisiin ja saksalaisiin, onpa tuossa varmasti pysähtynyt kaukaisempikin vieras matkoillansa.

Alue itsessään ei ole kovin viekoitteleva eikä varmasti anna niin nättiä kuvaa Jyväskylästä siellä pysähtyvälle kuin mitä kaupunki ansaitsisi - lisäkurjuutta tilanteeseen tuovat roskat, joita maahan heittelevät niin paikalliset kuin vieraatkin. Roskapönttöjä löytyy lähistöltä useitakin - Harjulle virallisesti nousevan portaikon luona on yksi, Kauppahallin edustalla on parikin, läheisten portaiden yläpäästä löytyy Harjua halkovan polun varrelta useita. Tämän lisäksi kadun toisella puolella olevalla pysäkillä on myös roskapönttö, joka lienee lähimpänä purkin sijainnista. Siitä huolimatta roskat tahtovat löytyä aina milloin mistäkin. Kätkön tarkoitus onkin kiinnittää huomiota roskien määrään tuolla lyhyehköllä kadunvälillä ja purkin toiveena olisikin, että jokainen sitä etsivä ja sen löytävä kiikuttaisi ainakin yhden roskan lähimpään roskikseen ja pitäisi näin kaupunkia siistinä omalta osaltaan jotta sekä vierailla että paikallisilla olisi siistimpi kaupunki tutkittavanaan. 

Ehkä tämän myötä myös innostus ajatukseen "roska päivässä" heräisi ja jokaisella ulkoilureissulla tulisi poimittua edes yksi roska maasta ja vietyä se roskikseen, olipa kyseessä sitten oma tai jonkun toisen hylkäämä luontoon kuulumaton tuote.

Itse purkki on Jyväskylän Cito 2013:n aikana Rantaraitin varrelta löytynyt putkilo, jolle halusin antaa uuden elämän. Mikäpä siis olisikaan ollut parempi kuin sen käyttö juuri tämän geokätkön purkkina?
------

Please pick up at least one trash and take it to nearest garbage can while you're here. Let's keep Jyväskylä nice and clean place to all of us. :)

Please be careful when you place this back so that it doesn't slip to the point where no one can get it anymore!
------


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

532 Logged Visits

Found it 499     Didn't find it 13     Write note 4     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 4     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.