Skip to content

<

Lapuik

A cache by Hulina1, Pippis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/07/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lapuik on tradi-kätkö Lappohjan pienvenesatamassa. Lappohja mainitaan ensimmäisen kerran kirjallisessa muodossa, Lapuik, maakirjoissa vuonna 1549.

Lappohja -kylän alkuperä ulottuu vielä paljon varhaisempiin aikoihin, jolloin täällä asuivat muinaisaikojen "lappalaiset". Elettiin luontaistaloudessa, kalaa ja metsänriistaa oli riittämiin. Vuoden 1549 merkintöjen mukaan Lappohja kuului silloinkin alueellisesti Hankoon, jossa oli kaikkiaan 11 kylää, niiden joukossa mm. Täktom, Santala, Öby, Skogby, Koverhar ja Lappohja. Lappohjassa asui silloin viisi talonpoikaa perheineen. Pääasiallisena "elintarvikkeena" oli kala - haukea, ahventa ja silakkaa.

Kesäkuussa 1941 joutui Lappohja ankaraksi sotanäyttämöksi. Hangon sodan päättyessä joulukuussa 1941 koko Lappohja oli suurelta osin tuhoutunut. Jälleenrakentaminen vei pitkän ajan, mutta elämä jatkui sitkeän yrittämisen tuloksena. Lappohjan kehitykseen on tärkeänä osana ja työnantajana vaikuttanut alueelle syntynyt monipuolinen teollisuus, johon kuuluu niin suuria, keskisuuria kuin lukuisia pienyrityksiäkin. Myös kaunis luonto ja saaret ovat myötävaikuttaneet kesävieraiden yhä kasvavaan määrään.

Kätkö sijaitsee Lappohjan pienvenesatamassa, jossa on noin 50 venepaikkaa. Satamassa on myös vierasvenelaituri.
Kätkön ja sataman lähistöllä sijaitsee myös upea uimaranta. Purkkia kannattaa etenkin kesäaikaan hakea valoisaan aikaan, koska pienvenesatamassa on yöaikaan valvontaa. Talviaikaan purkki saattaa peittyä lumeen.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.