Skip to Content

<

Odens Ängar, ett nybyggt bostadsområde

A cache by Fixan Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/08/2013
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

En gömma som är lätt att hitta men svår att logga för att platsen sällan är muggelfri.
Lycka till och OBS! se till att den sitter fast ordentligt.

På den här platsen fanns tidigare områdets miljöstation. Här kunde vi lämna förpackningar av papp- plast- plåt- glas och tidningspapper. Det fanns också en behållare för rena, riktiga kläder som kan återanvändas. Så passa på att ta med dina källsorterade sopor när du tänker komma hit för att logga den här, men då får du åka ytterligare omkring 300 meter. Där finns numera miljöstationen.
 
Det var inte länge sedan som vi kastade allt i samma soptunna, som sedan kommunen tömde tillsammans med alla andra kommuninnevånares soptunnor på det jättestora sopberget på sopstationen i Gräfsåsen.
 
Att det var en ohållbar hantering för miljön och klimatet, förstod nog alla och vid en FN-konferens om miljö och utveckling i Rio 1992 arbetade en global konvention fram åtgärder för att förhindra klimatförändringar, denna konvention trädde i kraft 1994.
 
Det var redan i början av 1990-talet som Östersunds kommun började ta hand om elektronikskrot och trasiga kylmöbler. Vid samma tid började också glasinsamlingen i liten skala med ett första kärl på Stortorget i Östersund.
 
Tidningar var ett annat av de första materialen som gick till återvinning och 1997 utökades källsorteringen med att hushållen fick dubbla kärl för att kunna lämna matavfall i det ena och brännbart i det andra kärlet.
Samma år öppnade den första återvinningscentralen i Odenskog och kommuninnevånarna kunde åka dit med material som skulle återvinnas.
 
År 2006 blev genom ett riksdagsbeslut, alla producenter ansvariga för återvinningen av de förpackningar de producerat och insamlingen av alla typer av förpackningar startade i början av 2007.
 
Texten : Från usch till resurs! Var en passande slogan som dekorerade ”sopbilarna” som tömde behållarna för insamlingen av plåt- plast- och glasförpackningarna på miljöstationerna.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.