Skip to Content

<

Pyörällä päästään 1 - Lonsteri

A cache by JuustoNaksu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/26/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pyörällä päästään on kuuden tradikätkön ja yhden bonuskätkön sarja reitillä joka kulkee Jyväskylästä Isolahden kautta Muurameen. Mäkinen pyöräilyreitti on erityisesti maantiepyöräilijöiden suosiossa, mutta sopii mainiosti muillekin perheen pienimpiä lukuunottamatta.

Bonuskätköön saat numerot PP 1-6 kätköpurkeista.Polkupyörän huolto ja korjaus/Ketjujen puhdistus

Ketjujen putsaus ja voitelu on pyörän ikuinen murheenkryyni. Erilaisia tapoja on yhtä monta kuin tekijöitä. Yksi asia kannattaa pitää mielessä - putsattu ketju pitää öljytä heti tai se ruostuu ja pilaantuu. Ruosteinen ketju kannattaa vaihtaa uuteen eikä aloittaa rasvaamaan. Samoin kulunut ja venynyt ketju kannattaa uusia.

Paineputsaus vedellä

Yksi näppärä tapa putsata ketju on pestä se vesiletkulla (paineella) tai painepesurilla. Tällä saa aika sitkeänkin lian irti. Varo ettei rasvainen moska lennä jarrupinnoille. Varo laakereita. Paineista vettä ruiskutetaan mieluiten pyörän pituus- tai pystyakselin suuntaisesti, jolloin laakereihin ei mene vettä. Kura lähtee näin todella hyvin ketjulenkkien sisäpinnoilta.

Kuivana rapsuttelu

Kohtuulliseen tulokseen pääsee ihan rapsuttelemalla enimmät pois tiskiharjalla. Tuloksen voi viimeistellä öljytyllä rätillä. Laitetaan rätti ketjun ympäri ja pyöritetään kampia, jotta ketju kulkee rätin välistä.

Liuotinpesu

Kaikenlaisia kikkoja löytyy, biologisesti hajoavista autonpesuaineista bensaan ja lamppuöljyyn. Nämä ovat työläämpiä kikkoja. Astianpesuaine ja mäntysuopa ovat vähemmän myrkyllisiä kuin liuottimet. Tosin kunnon liuotinpesu puhdistaa nopeammin ja perusteellisemmin. Ketjujen puhdistukseen on myös erityisiä pesulaitteita, joihin laitetaan pesuainetta. Laite asetetaan ketjun ympärille ketjun alajuoksulle ketjun ollessa pyörässä paikoillaan. Sitten vain pyöritetään kampia, jotta ketju kulkee laitteen läpi. Laitteessa olevat pyörivät harjat putsaavat ketjun melko perusteellisesti.

Voitelu

Erilaisia öljyjä ja vahoja löytyy. Yleensä haetaan kompromissia sen suhteen, tarttuuko öljy ketjuun kiinni ja paljonko moskaa tarttuu öljyyn ja sitä kautta ketjuun kiinni. Ketjut kannattaa kuitenkin pitää ennen kaikkea öljyttyinä eikä ruostuvina. Jos jatkuvasta öljyämisestä ei pidä, on vaihtoehtona lähinnä jokin sitkeämpi tavara. Etenkin talven sademutakeleissä ei vaihtoehtoja sitkeille öljyille juuri ole.

Ketjuvahat ovat hyviä vaihtoehtoja perinteisille öljyille, koska ne eivät juuri kerää likaa ketjuun. Ennen vahan käyttöä on syytä irrottaa ketjut kokonaan ja pestä jollain liuotinpesuaineella, jotta kaikki vanha tai säilytysrasva ja öljy saadaan pois. Vahat ovat hyviä kurakeleillä.

Lähde: http://fi.wikibooks.org

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

575 Logged Visits

Found it 564     Didn't find it 2     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.