Skip to Content

<

Volokinpolku: 35 Urheilijat - Tanja Poutiainen

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Tanja Tuulia Poutiainen (s. 6. huhtikuuta 1980 Rovaniemi) on suomalainen alppihiihtäjä ja kotoisin Rovaniemeltä. Poutiainen on arvokisamitalien määrällä mitattuna Suomen menestynein alppihiihtäjä.

Poutiainen on urallaan voittanut pujottelun ja suurpujottelun maailmancupin kokonaiskilpailut kaudella 2004–2005 sekä suurpujottelun kokonaiskilpailun kaudella 2008–2009. Yhteensä hän on voittanut yksitoista maailmancupin osakilpailua. Arvokisoissa hän on voittanut olympiahopeaa suurpujottelusta Torinon olympialaisissa 2006 sekä kaksi hopeaa Bormion MM-kilpailuissa 2005 ja kaksi pronssia Val d'Iseren MM-kilpailuissa 2009.

Poutiainen edustaa seuratasolla Santa Claus Ski Teamia. Hänen valmentajinaan on toiminut sveitsiläiset Michael Bont ja Christian Bruesch.

Ura
Poutiainen voitti vuonna 1997 nuorten MM-kultaa pujottelussa sekä pronssia supersuurpujottelussa. Hän saavutti ensimmäiset maailmancupin pisteensä olemalla 18:s Val d'Iseren suurpujottelussa joulukuussa 1997. Naganon olympialaisissa 1998 Poutiainen oli pujottelussa 18:s ja suurpujottelussa 26:s. Vuonna 1999 hän otti pronssia nuorten MM-kilpailuiden suurpujottelussa.

Kaudella 2000–2001 Poutiainen vakiinnutti asemansa maailmancupissa sijoittumalla yhteensä kahdeksan kertaa 10 parhaan joukkoon, parhaana sijoituksenaan kuudes sija Semmeringin suurpujottelussa. Hän oli kahdestoista sekä pujottelun että suurpujottelun yhteispisteissä ja sijoittui kolmanneksitoista MM-kilpailuiden suurpujottelussa.

Kaudella 2001–2002 Poutiainen saavutti uran ensimmäisen palkintopallisijan maailmancupissa oltuaan Sestrieren pujottelukilpailun toinen joulukuussa 2001. Hän oli vielä uudestaan kolmantena suurpujottelussa ja sijoittui pujottelucupin seitsemänneksi. Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002 hän oli suurpujottelun yhdestoista. Pujottelussa hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena, mutta laski toisella kierroksella ulos radalta.

Poutiainen sijoittui kaudella 2002–2003 pujottelussa tasaisesti kymmenen parhaan joukkoon, oli kerran toinen ja sijoittui pujottelucupin kokonaispisteissä kolmanneksi. Kaudella 2003–2004 hän voitti ensimmäisen MC-osakilpailunsa Levin pujottelukilpailussa. Hänet palkittiin Suomen vuoden 2004 naisurheilijana.

Kaudella 2004–2005 Poutiainen nousi tekniikkalajien ykköseksi voittamalla sekä pujottelun että suurpujottelun maailmancupin ensimmäisenä suomalaisena naisalppihiihtäjänä. Hän voitti kauden aikana kolme pujotteluosakilpailua sekä yhden suurpujotteluosakilpailun. Bormion MM-kilpailuissa hän saavutti niin ikään ensimmäisenä suomalaisena naisalppihiihtäjänä mitalin ottamalla hopeaa pujottelusta ja suurpujottelusta. Hänet valittiin jälleen vuoden naisurheilijaksi.

Kaudella 2005–2006 Poutiainen tuntui jääneen sekä pujottelussa että suurpujottelussa edelliskauden vauhdista, sillä parhaana suorituksena oli suurpujottelusta kuudes sija. Torinon olympialaisissa 2006 hänestä tuli kuitenkin ensimmäinen suomalainen alppimitalisti olympialaisissa, kun hän sai hopeamitalin suurpujottelussa vaikeissa olosuhteissa käydyssä kisassa. Kaksi päivää aikaisemmin hän oli pujottelun kuudes, joka sekin oli Suomen olympiahistorian siihen asti paras alppihiihtosijoitus. Poutiainen valittiin kolmannen kerran peräkkäin vuoden naisurheilijaksi.

Kaudella 2006–2007 Poutiainen voitti yhden suurpujottelun MC-osakilpailun ja sijoittui suurpujottelucupin loppupisteissä toiseksi. Åren MM-kilpailut olivat kuitenkin Poutiaiselle pettymys hänen jäätyään sekä pujottelussa että suurpujottelussa neljänneksitoista. Kaudella 2007–2008 hän voitti yhden pujotteluosakilpailun ja oli pujottelucupin ja suurpujottelucupin neljäs.

Kaudella 2008–2009 Poutiainen voitti suurpujottelucupin ja yhden suurpujotteluosakilpailun. Pujottelucupissa hän oli neljäs ja pujotteluosakilpailussa parhaimmillaan toinen. Val d'Iseren MM-kilpailuissa hän voitti pronssia sekä suurpujottelussa että pujottelussa.

Kaudella 2009–2010 Poutiainen voitti suurpujottelun osakilpailut Itävallan Söldenissä ja Italian Cortina d'Ampezzossa. Levin pujottelussa hän oli kolmas. Vancouverin olympialaisissa hän oli pujottelussa kuudes ja suurpujottelussa kolmastoista.

Kaudella 2010–2011 Poutiainen oli Courchevelin pujottelussa toinen ja Levin sekä Zwieselin pujotteluissa kolmas. Sankt Moritzin suurpujottelussa hän sijoittui toiseksi häviten vain yhden sadasosan Tessa Worleylle. Flachaun pujottelussa Poutiainen jakoi voiton Maria Rieschin kanssa. Pujottelucupissa hän sijoittui toiseksi ja suurpujottelucupissa kolmanneksi. Garmisch-Partenkirchenin MM-kilpailuissa hän oli pujottelussa kuudes ja suurpujottelussa kolmastoista.

Kaudella 2011–2012 Poutiainen oli Courchevelin ja Kranjska Goran pujottelussa toinen.

Kaudella 2012–2013 Poutiainen oli Levin pujottelussa toinen ja Flachaun pujottelussa kolmas. Schladmingin MM-kilpailuissa 2013 hän sijoittui pujottelussa neljänneksi ja suurpujottelussa 15:nneksi.

Alppihiihdon lisäksi Tanja Poutiainen on harrastanut jalkapalloa, jossa hän on edustanut Rovaniemen Palloseuran (RoPS) naisjoukkuetta. Hän on myös saavuttanut D- ja C-ikäluokista kolme Suomen mestaruutta jalkapallon tekniikkakisoista vuosina 1993, 1994 ja 1995. Vuoden 2008 Urheilugaalassa Poutiainen palkittiin Esikuva-uunolla.


HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

179 Logged Visits

Found it 178     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.