Skip to Content

This cache has been archived.

Janitismus: Ei enää jaksa kiinnostaa, se oli tässä. Purkki saattaa olla paikoillaan ja lokattavissa tai ei, ei voi tietää. Good bye!

More
<

Nautelanrahka

A cache by Janitismus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/12/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Nautelanrahka

 

 

Nautelanrahka on Liedon huomattavin suoalue. Sen arvokkaaseen luontoon voi tutustua luontopolulla ja lintutornista käsin. Nautelanrahka on merkittävä retkeily- ja opetuskohde. Alue on merkitty Liedon kulttuuriympäristöohjelmassa maisemallisesti merkittäväksi ja suojelluksi kohteeksi.

Nautelanrahka on kohosuo. Kohosuo on  suoyhdistymätyyppi, jossa suon keskusta on sen reunaosia (laiteita) ja ympäröivää kivennäismaata korkeammalla. Suomessa keidassoita on pääasiassa Etelä-Suomessa ja Pohjanmaan rannikolla. Lisää aiheesta voi lukea Wikipediasta.
 
Kätkö
 
Pysy polulla liikkuessasi alueella. Metsän reunaan on merkitty trailhead kohtaan, josta polku lähtee. Pitkospuut ovat lähes täysin lahonneet, ota mukaan vedenpitävät kengät. Lintutorni on ihan hyvässä kunnossa ja sieltä avautuu hieno näkymä suolle. Kätkö on helpoiten haettavissa talvella.
 
 
 
 
 
Nautelanrahka is the most significant swamp area in Lieto. You can walk in natural trail and take a look around from bird-watching tower. Nautelanrahka is a major recreation and educational destination. The area is protected in Lieto cultural nature program as scenically remarkable.
 
Nautelanrahka is the emerged bog. Emerged bog is bog type, where the moss center is higher then the surrounding land area. In Finland raised bogs are mainly in southern Finland and Ostrobothnia coast.
 
Follow the path when you move in the area. There's trailhead marked in the point where the trail starts. Duckboards are almost completely rotten, use waterproof shoes. Bird watching tower is in pretty good condition and from there opens a nice view into the swamp. Cache is easily approachable in winter time.
 
 
 
 

Flag Counter

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

143 Logged Visits

Found it 135     Write note 2     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 23 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.