Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

NNC-8 Lapakisto

A cache by GeoTytti Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/08/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

NNC = Nastola Nature Cache

Tämä kätkö on yksi Nastola-Koiskala luontopolkuverkostolle sijoittuvista kätköistä. Alueella on ennestään muiden kätköttäjien 13 kätköä, mutta tälle hienolle ulkoilualueelle ja luonnonsuojelualueelle mahtuu monta kätköä haettavaksi ja luonnossa liikkumisesta nauttimiseen. Alueella on moottoriajoneuvolla ajo kiellettyä, eli nämä kätköt soveltuvat siis erinomaisesti luontoliikkumiseen niin kesällä kuin talvellakin. Kaikkiaan NNC kätkösarjaan tulee v. 2013-2014 aikana n. 50 eri kätköttäjien purkkeja.

LATAA ALUEEN KARTTA Tästä

Lapakisto

Hämeen ELY-keskus teki Nastolan kunnan hakemuksesta rauhoituspäätöksen Koiskalaan 230 hehtaarin suuruiselle alueelle, josta 18 hehtaaria on vesialuetta. Nastolan kunta tarjosi aluetta suojeltavaksi osana METSO-ohjelmaa, ja ympäristöministeriö hyväksyi kohteen ohjelmaan. Vaikka tällä hetkellä alueen nuorten metsien ja taimikoiden osuus on vielä suuri, ympäristöministeriö piti aluetta sen monipuolisuuden, sijainnin ja koon vuoksi suojelun arvoisena.

Nyt rauhoitettu Lapakiston luonnonsuojelualue käsittää kangasmetsiä lehtomaisista kankaista karukkokankaisiin ja kallioalueita. Sille ovat tyypillisiä kuusivaltaiset rantametsät ja karummat mäntyvaltaiset kalliokumpareet. Vaikka alueella on aikanaan tehty laajoja hakkuita, rannoille on jätetty puustoa. Ahvenlammin lounaispuolella on laaja vanha männikkö, jossa kasvaa sekapuuna kuusia, koivuja ja joitakin haapoja. Myös Lapakisto- ja Sammalisto-lampien rannoilla on luonnonoloiltaan hyvin säilynyttä vanhaa kangasmetsää.

Alueen merkittävin suokohde on noin yhdeksän hehtaarin laajuinen luonnontilainen Sammalistonsuo. Suolla on useita suotyyppejä, kuten kangas-, isovarpu- ja sararämettä. Suon läpi kulkevan Sammaliston laskupuron varrella on pieniä nevalaikkuja ja silmäkkeitä.

Tästä paikasta voit valita useita eri reittejä retkeilyreitillesi.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

529 Logged Visits

Found it 518     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.