Skip to content

<

Peurunka DGP

A cache by JiiPee72 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/24/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Peurungan frisbeegolfradan 2. ja 3. väylien välimaastossa.
Traditional cache nearby of Peurunka Discgolf park, between holes 2 and 3.

Frisbeegolf on Suomen nopeiden kasvava urheilulaji ja sitä voi tänä päivänä harrastaa jo yli 300 radalla ympäri maata. Harrastajia on arviolta 50-60 000 ja ratoja tulee useita kymmeniä vuosittain lisää. Suurin osa radoista on ilmaisia käyttää, tosin tämä Peurungan rata on maksullinen kaikille muille kuin paikallisen seuran Puska Puttaajien jäsenille.

Lajista lyhyesti. Frisbeegolfissa on tarkoitus heittää kiekko mahdollisimman vähillä heitoilla tiiltä koriin. Kiekot ovat n.20-22 senttimetriä halkaisijaltaan ja yleensä 130-180 gramman painoisia. Kiekot luokitellaan kolmeen eri ryhmään, draiverit eli pitkälle lentävät kiekot, midarit eli lähestymiskiekot ja putterit.

Peurungan alkuperäinen 9-väyläinen rata valmistui 2008 ja sen jälkeen rata on kokenut monia muutoksia, ollen tällä hetkellä 20-väyläinen. Tilapäisesti kisoissa saattaa olla normaalista poikkeavia väyliä. Peurungan radalla järjestetään viikkokisoja kaksi kertaa viikossa, torstaisin holaripottikisa ja sunnuntaisin normaalit viikkokisat.
Talvikaan ei hidasta paikallisia harrastajia, vaan silloinkin rata on pelattavissa hieman vaan haasteellisempana.

Kannattaa ottaa kiekot matkaan niin voi kätköilyn ohessa lennättää kiekkkoa. Radan lähimaastosta löytyy muutama muukin kätkö. Jos ei omia kiekkoja löydy, niin kylpylän kassalta saa panttia vastaan kiekkoja lainaan ja siinä on myös kiekkojen myyntipiste.


Kätkölle kulkiessa on hyvä pitää silmällä heittäjiä, ettei saa kiekosta osumaa. Ja varsinkin kätköltä poistuttaessa kannattaa poistua väylän 3 suuntaan eli laavun taakse pellolle päin menevää polkua pitkin. Kätkössä EI ole kynää, joten oma kynä matkaan.

Watch out for players and flying frisbees. Exiting via hole 3 is recommended (The path leading to the field, away from the basket).
BYOP

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.