Skip to Content

<

Kirkkovuori

A cache by Dipl0 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/19/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö Kirkkovuoren päällä.
Kätkön etsinnässä sinun ei tarvitse kaivella tai nostella mitään.

Rääkkylässä ei ole monia korkeita kohtia, joten tämä jääkautinen harjumuodostuma on saanut ihan "vuori"-statuksen. Hieno paikkahan se on. Siellä sijaitsee ehkä yllättäen yksi Rääkkylän merkittävimmistä lehdoista. Niinpä siellä kasvaa mm. metsälehmuksia, näsiöitä ja lehtokuusamia. Alue on luonnonsuojelualuetta, mutta siellä suoritetaan aika ajoin huoltotoimenpidehakkuita, etteivät kuuset pääse valtaamaan pienialaista lehtoa. 

Alue on myös vanhaa kulttuuriympäristöä. Sieltä on löydetty myöhäisrautakautinen keihäänkärki ja merkkejä asutuksesta. Tarinan mukaan "vuorella" on ollut tsasouna, josta on huolehtinut yksinäinen munkki. Legenda jatkaa, että hämäläisten (tai ruotsalaisten) ryöstöretkeläisten lähestyessä paikkaa pahat mielessä, munkki kiirehti vuorelle ja otti tsasounan arvokkaimman omaisuuden eli kellon mukaansa piilottaakseen sen. Tilanne kävi lopulta niin tukalaksi, että munkki päätti heittää sen järveen. Kahakan yhteydessä munkki menetti henkensä, joten upotuspaikka jäi arvoitukseksi. Vaan, jos kuljet alueella tyyninä kesä- tai talviöinä, saatat yhä kuulla kirkonkellojen kumahduksia. Niitäpä siis paikalle kipin kapin kuuntelemaan .

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.