Skip to Content

<

Mainua

A cache by Aatu10 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/9/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Mainuan kylän tuntumassa. Apuvälineitä löytyy kätkön läheltä.

Mainua on kylä Kajaanissa entisessä Kajaanin maalaiskunnassa valtateiden Vt 5 ja Vt 28 risteyskohdassa, Mainuanjärven rannalla, noin 20 kilometriä etelään Kajaanin keskustasta. Kyläalueeseen kuuluvat Mainuan lisäksi myös Hatulanmäki, Leväjoki, Mainuanniemi ja Mainuanvaara. Mainuan kylä on kauniilla paikalla levittäytyneenä kahden vaaran, järven ja joen ympäristöön. Kylää hallitsee oma rauha ja hiljaisuus metsien ympäröimässä lintukodossa. Sijainniltaan Mainua tarjoaa oikeaa maalaiselämää kaupungista poishaluaville. Mainuanjoki, Mainuanjärvestä alkava pikkujoki virtaa pitkät taipaleet verkkaisina suvantoina. Joessa on muutamia rauhallisesti kuohuvia noin 4 -10 metriä leveitä koskia. Rannat ovat reheviä ja joen vesi on tummaa. Lähes kymmenen kilometrin pituinen kalastusalue alkaa 5-tiestä alavirtaan Kotirannankoskelta ja Vuoreslahdentien siltaan asti. Koskikalastajia kiinnostavin ja runsasvetisin koskialue löytyy aivan alajuoksulta Kosken kylältä. (GC49K79) Koulun ja talojen lähellä kuohuvan kosken rannat ovat pääosin vapaasti kalastettavissa. Kosken kylällä, samoin kuin koko Mainuanjoella täytyy kalastajan huomioida kesämökit ja ranta-asutus. Pienen ja tummavetisen joen suvannoissa on haukia, mutta koskista on saatu jopa parin kilon painoisia taimenia. Pikkujoessa kasvaneet taimenet ovat tummia, arkoja ja haastavia pyydettäviä. Harjuskanta on kotiutettu jokeen 90-luvulla. Luonnonkalaston täydennykseksi kalaveden osakaskunta istuttaa jokeen pyyntikokoisia taimenia. Kainuun Kennelpiiri omistaa Kajaanissa entisen Mainuan koulun, jota käytetään piirin oman toiminnan lisäksi kylätalona. Sisällä rakennuksessa on useampia kokoustiloja, keittiö, WC:t sekä saunatilat. Majoitustilaa on noin 25 hengelle. Alueeseen kuuluu iso hiekkapiha, joka toimii parkkialueena. Käytettävissä on myös pihapiirin grillikatos.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

685 Logged Visits

Found it 664     Didn't find it 4     Write note 6     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 6     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.