Skip to Content

<

Sitkeäsissi

A cache by piakos Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/26/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pieni kätkö kohdassa, josta voit myöskin aloittaa Aconitum-kierroksen. Vieressä on Tohmajärven vanha hautausmaa ja sen reunalla on kukitettu venäläissotilaiden hautakivi.

Aconitum-kierros ja Ukonhattulehto

Aconitum-kierros sijaitsee Tohmajärven Kirkkoniemessä noin 5 km:n päässä kunnan keskustasta, Kemiestä. Sinisellä tiellä ja Kirkkotiellä on hannunvaakuna -opaste Kirkkoniemeen.

Aconitum-kierros johdattaa kulkijan Kirkkoniemen kulttuurimaisemiin (kirkko, hautausmaat, Pitäjäntuvan kesäkahvio ja Vanha pappila) ja Piilovaaran ukonhattulehtoon sekä Peijonniemenlahden lintutornille.

Aconitum-luontopolun pituus on n. 6 km. Reitin varrella on opastauluja, joissa kerrotaan Kirkkoniemen alueen monipuolisesta luonnosta ja kulttuurihistoriasta.

Luontopolun lähtöpaikka on Tohmajärven kirkon P-alue tai Turusenniemi, Oravaarantie 516, joissa on pysäköintipaikkoja ja huussi. Turusenniemessä on kaivo, mutta kaivoveden laatua ei ole tutkittu, sekä nuotiopaikka. Luontopolku on merkitty tolpin, joissa kuvana kukka ja kimalainen.

Piilovaaran rauhoitetussa ukonhattulehdossa on monipuolinen kasvi- ja eläinmaailma. Siellä kasvaa mm. luontopolun nimikkokasvi lehtoukonhattu, Aconitum lycoctonum ssp. septentrionale, laajoina kasvustoina. Lehtoukonhattua tavataan Suomessa vain Tohmajärvellä ja Kiteellä. Sortavalan lehtokeskuksessa rajan takana se on paikoin hyvinkin yleinen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

192 Logged Visits

Found it 185     Didn't find it 4     Write note 1     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.