Skip to Content

<

Keikka

A cache by Arnyk Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/08/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
4.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

HUOMIO! MIKÄÄN OSA KÄTKÖSTÄ EI OLE JUNARADALLA. PYSY TIELLÄ, ÄLÄ MENE RADAN LÄHELLEKÄÄN. Radalle on riittävästi matkaa jotta homma on turvallista. Ole silti tarkkana!!

Kätkörasiassa on myös leimasin, ethän vie sitä pois!!

ATTENTION! PLEASE DO NOT GO TO RAILWAY! THE CACHE IS NOT THERE! And also, do not take the rubberstamp, it belongs to the cache.

[ENG] This letterbox is not typical letterbox. You can access the cache by solving the line at the end, after "As a small mystery:". The storypart has not been translated. If you want it to be translated, please feel free to contact me.

[FIN] Vähän erilainen letterbox, seuraa tarinaa löytääksesi paikan.
Tarina alkaa Rantakylän (nykyisen) apteekin kohdalta koordinaateista N 61° 40.638 E 027° 12.464

Jari ja Jani, lapsuuden toverit,
pienestä pitäen kaverit.
kaksi elämän kolhimaa miestä,
halusivat eroon oravanpyörästä.
Päättivät yrittää elämää laveaa,
oli ollut leipä tähän saakka kapeaa.
Suunnittelivat miehet rahakasta keikkaa uutta,
tarkoituksena hoitaa rikastuminen ilman julmuutta.
Eräänä päivänä löytyi keino kyseenalainen,
ja tuloksena oli suunnitelma salainen.

Kassaneiti istui äärimmäisen jännittyneenä ja kevyesti vavisten tiskin takana. Edessä oli musta käsiase. Joku olisi voinut sivusta tunnistaa sen Glock 17 pistooliksi, kaliiberiltaan 9mm. Normaalisti tieto verrattain pienestä kaliiberista olisi helpottanut, mutta lyhyt etäisyys ja sijainti aseen piipun etupuolella ei tuntunut ensinkään mukavalta. Terävä komento kuului: Rahat! Kassaneiti ei oikein tiennyt miten toimia. Mielessä oli turvallisuuskoulutuksen opetukset mutta nyt oikeassa tilanteessa olisi varsin rankkaa kuitenkin seurata oppeja. Ensimmäinen ohje oli se että toimi kuten halutaan: käytä varokeinoja hyödyksesi ketään vaarantamassa. Kassaneiti alkoi tyhjentää setelipinoja kassiin. Samassa yhteydessä hän nopealla mutta määrätietoisella liikkeellä sujautti kassiin väripanoksen ja polvellaan hipaisi pöydän alla olevaa hälytyspainiketta. Hitaasti tuntui sekunnit kuluvan. Pankkiin olisi matkaa kuitenkin vain n. 4,5 kilometriä keskustasta, mutta silti se tuntui pitkältä.

Samaan aikaan oli poliisipartioilla kiire. Hälytys oli tullut vain muutama sekunti aikaisemmin. Päällä oli luotiliivit ja kova kiire autolle.
Pussi täyttyi seteleistä. Janilla ei enää hermo kestänyt. Nyt oli pakko saada vauhtia toimintaan. Poliisit olisivat hetkenä minä hyvänsä perässä. Jani ei ollut tyhmä, tavalla tai toisella hälytys oli jo varmasti annettu.

Miehet marssivat pankkiin tähän,
saalista piti saada enemmän kuin vähän.
Ei sijaitse pankkia enää tässä paikassa,
liekö syytä ryöstössä vai 80-luvun lamassa?

Jarmo oli ollut poliisina jo vuosia. Kokemus oli rautainen ja se näkyi myös siinä suunnattomassa päättäväisyydessä jolla hän eteni kohti rikospaikkaa. Mittari näytti 100 km/h joka oli tietenkin lähiötielle verrattain liikaa. Muu liikenne väistyi kuin puut myrskytuulessa. Kohde lähestyi… Hetken aikaa Jarmo pohti olisiko käynyt tuuri. Hän näki kaukaa kun pankin edestä syöksyi henkilöauto vauhdikkaasti pakomatkalle. Auto lähti puusepäntie 5:stä, kääntyi renkaat ulvoen rakentajan tielle ja siitä suoraan vanhalle Otavantielle kohti etelää. Jarmon ohjaama auto oli pääsemässä jo lähelle mutta pakoauto kääntyi suoraan Vanhamäentielle. Jarmo raportoi asiasta suoraan keskukseen. Keskus kuittasi: Olemme asettaneet tiesulun Vainiontien, Vanhamäentien ja Honkalantien risteykseen. Jarmo huokasi, tämä olisi ohi ennen kuin ehtisi alkaakaan.

Jari ajoi pakoautoa. Mittarin neula kohosi ja kohosi. Nopeutta oli jo hyvän matkaa toista sataa. Ohittaessaan Naistingin ja Saaran kaupan, Jari näki edessä sinisiä valoja. Eipä siinä tarvinnut juurikaan ruudinkeksijä olla kun tiesi mitä on edessä. Mielikuva tulevista vuosista kiven sisässä ei miellyttänyt Jaria. Jani ja Jari pohtivat tietämättään samaa asiaa. Jani huomasi pohtivansa paljonko kassaneidin henkisestä järkytyksestä saa linnaa. Samalla vahvistui vapaudenkaipuun tunne. Jari teki todella tiukan käännöksen Hevoshaantielle. Oli suoranainen ihme että auto pysyi pystyssä.

Jarmo huomasi jollain kierolla tavalla salaa ihastelevansa pakenijoiden ajotaitoja. Kovin tuntui siinä poliisiauto jäävän jälkeen, sen verran tiukka oli etenijöiden vauhti. Välimatkaa oli jo niin paljon että oli ehkä parempi luottaa sumputuksen voimaan kuin tuottaa viattomille sivullisille turhia riskejä. Jarmo pysähtyi Hevoshaantien kohdalle, mutta pakoautosta ei näkynyt enää jälkeäkään.

Jani ja Jari jatkoivat pakomatkaa. He olivat kääntyneet hevoshaantien päästä oikealle, ratatielle ja etenivät sitä nyt hurjaa vauhtia. Oikealle jäi harmaa lato. Vauhti kasvoi edelleen. Jani pyysi Jaria hiljentämään vähän, kun takaa-ajajat tuntuivat kadonneen. Jari jatkoi reipasta vauhtia kohti ratatien päätä. Tie muuttui heikkokuntoisemmaksi tieksi joka kulki pellon laitaa pitkin. Auto hyppi ja pomppi montuissa, lisäksi pohja tuntui raapivan välillä maata. Jani availi saalista. Tie oli jo melkein lopussa… Samassa kuului kova paukaus!! Koko auto täyttyi vihreästä väristä. Setelit, ryöstäjät, tuulilasi… Kuului toinen käsittämättömän kova pamaus… hetken aikaa oli hyvin hiljaista. Ainoastaan tuulilasin pyyhkijät heiluivat. Sitten alkoi jostain risahdella ja auto oli tulessa….

Jarmo ihmetteli muutaman minuutin mihin ihmeeseen pakoauto oli kadonnut. Hän teki nopean ratkaisun ja siirtyi kohti ratatietä. Siellä oli selvät jäljet. Mutta miksi ihmeessä pakoauto oli suunnannut kohti umpikujaa? Ajaessaan tietä pitkin Jarmo teki samalla hälytyksen hätäkeskukseen. Kohoava musta savupatsas kertoi että kaikki ei ollut nyt kunnossa… Jarmo saapui paikalle ja totesi tilanteen. Mitään ei ollut tehtävissä.

Pakoauto oli löytynyt. Kaukaa kuului paloauton lähestyvä ääni, kuitenkin se oli selvää että myöhäistä se oli. Ei ollut enää palokunnasta apua tälle kaksikolle. Ainoa mitä poliisit eivät edes etsineet ja olettivat sen palaneen auton mukana oli Pankin tilikirja leimasimineen. niiden sijainnin tiesi ainoastaan läheisessä korkeassa käkkärämännyssä istuva varis joka meinasi saada sydänalahalvauksen väistäessään ja kirotessaan kohti lentänyttä esinettä.

[FIN]pikkumysteerinä:
YXRzaW90bmFza2VkaGFrYWF0YXNpc2lpdmF0dGFodXRhdHNpb3Rpc2tha2FhdGFzbsOkbWVzdGllc2Fhbm9vamxpbWlza2FrIGlsZWlza2F2YWFydWVzbmV0dGlzdGVzacOkdGlhamFsbG9uYWxsb25hbGxvbm5pb2xsaXN0YXZvdGFzb3Nlbm5haHV0aWxlYXR0YWh1dGlza3nDpHRuZW1teWvDpGpsZW5hdGFzYWFub29qbGltaXN1dWt0YXZvdGl0YWFuaWRyb29rdGVzaW9qaG9QZXRzaXBzaW9za2FrdWtrbGlwdXNpYWt0YXJlc25ldHRpc8OkdHPDpHRpc3RlLG9OLnR1bnV0aW90bmVpcm9TUEfDpG5pc3RlbG9pYXY=

[ENG]As a little mystery:
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

Additional Hints (Decrypt)

Äyä ivr yrvznfvagn, fr rv byr invugbgninen. Ivuwr xägxöyyr: Yhr ivvzrvara ynhfr raara "Cvxxhzlfgrrevaä:" grxfgvä. Wn hc hc.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

187 Logged Visits

Found it 175     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 7     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.