Skip to Content

<

KTK15: Rajakivi

A cache by kaarikim, tu0sary, kutale Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/07/2015
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö Pyhtää ja Kotkan rajalla.

KTK15 sarjan lyhenne tulee sanoista Kotkan talvilöydettävät kätköt vuonna 2015. Ei siis ole mitään tekemistä sarjan tekijöiden kaarikim, tu0sary ja kutale nimimerkkien kanssa. Suurin osa sarjan kätköistä on talvilöydettäviä, osa saattaa löytyä jopa kesällä.

Kotkan ja Pyhtään rajalla sijaitseva keskiaikainen rajakivi on osoittanut Pyhtään ja Kymin hallintorajaa. Kivessä on nuorempia hakkauksia. Kivi sijaitsi alunperin Sutelantien varressa. Lähistöllä oli kivilouhoksia ja muuta teollista toimintaa, joka uhkasi kiven olemassaoloa.

Heinlahden rajamerkki tarkastettiin Pyhtään Siltakylän osayleiskaava-alueen inventoinnin yhteydessä 23.7.2008. Louhoksen reunalla oli vajaa kaksi metriä korkea ja noin 50x50cm kokoinen pystykivi, jonka louhoksen puoleisella reunalla on tuoreita kirjainhakkauksia.

Toisella reunalla on vanhemman näköistä hakattua tekstiä, jossa on näyttäisi lukevan"RAJA 1820".

Näyttää siltä, että kivi olisi louhoksen töissä kaatunut ja tökätty sitten uudestaan pystyyn muiden kivien varaan. Louhoksen reunaan on matkaa hädintuskin lain vaatimat kaksi metriä ja rajamerkki on jatkuvassa vaarassa tuhoutua. Muutenkin ympäristön tila ei vastaa muinaisjäännöksen arvoa.

Koska kiven alkuperäinen suhde ympäristöön oli tuhoutunut, siirrettiin se VT7:n suunnitellun uuden linjauksen vuoksi sopivaan paikkaan.
Lähde: 1000005932 - Museovirasto - Rekisteriportaali

EsMiAkin Salainen ase-kätköllä käydessäni huomasin että kivi on viimein palautettu paikalleen. Huomasin kiven vuonna 2010 etsiessäni kätkölle paikkaa. Silloin teksti "RAJA 1820" oli selvästi näkyvissä, nyt sitä ei enää mielestäni näy.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

430 Logged Visits

Found it 424     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.