Skip to Content

<

Irwin Goodman In memoriam

A cache by gsea Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/20/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Nostalgiakätkö aikamme Legendan, Irwinin kuolinpaikan läheisyydessä Virolahdella!

Irwin Goodman (oikealta nimeltään Antti Yrjö Hammarberg),
14. syyskuuta 1943 Hämeenlinna – 14. tammikuuta 1991 Virolahti. Hän sävelsi useita menestyskappaleita, joihin sanat teki hänen lapsuudenystävänsä Vexi Salmi. Irwin aloitti uransa protestilauluja mukailevilla, auktoriteetteja ja perinteisiä iskelmiä rienaavilla, huumorin sävyttämillä ”folk-ralleilla”. Irwin Goodman oli koko uransa ajan suuren huomion ja kritiikin kohteena, johtuen hänen kantaaottavista, ja useimmiten yhteiskuntaa ja julkisia henkilöitä pilkkaavista ja satirisoivista kappaleistaan. Irwinin kappaleiden yleisiä aiheita ja teemoja olivat muun muassa poliitikkojen kritisointi, tavallisen kansan olojen ja tuntojen kuvaaminen, perinteisten ja vanhoillisten suomalaisten asenteiden arvostelu, verotuksen kritisointi, sekä muun muassa alkoholi, rahatalous ja yleinen hauskanpito. Irwiniä pidettiinkin todellisena kansan puolestapuhujana. Irwinin ura ulottui neljälle vuosikymmenelle, joiden kuluessa hän koki monta nousu- ja laskukautta. Kuollessaan 1991 hän oli jälleen suosionsa huipulla menestyskappaleen ”Rentun ruusu” ansiosta.

Kätkön tekijä ei valitettavasti Irwiniä koskaan livenä nähnyt, mutta huolimatta siitä Irwinin laulut ja rallit ovat aina olleet suosikkejani. Kannattaa myös Irwinin kappaleita kuunnellessa kiinnittää erityistä huomiota Vexi Salmen mahtaviin sanoituksiin!

Parkkikoordinaatit johdattavat Sinut levähdyspaikalle, missa Antti eli viimeiset hetkensä. Koordinaateista löytyy myös muistoristi. Itse kätkö on hiukan syrjemmällä. Koska kätkö on näinkin lähellä itärajaa, kannattaa maastossa varoa mahdollisia biologisia miinoja. Yleensä parkissa aina ohiajaessa näkee pitkäkilpisiä autoja olevan...Aika siistissä kunnossa purkin ympäristö kuitenkin purkkia viedessäni oli.
Huomaa! *****
Älä kuitenkaan suoralla suunnalla parkista mene, vaan pikitien vierestä polkua ja sitten jyrkkä vasen*****
Varaudu omaan kynään. Jos koet tarpeelliseksi, niin kukan voit viedä Irwinin muistoristille, tuskinpa Irwin siellä jossakin pahaa tykkää rentun ruusustakaan?

Kätkön tekijällä ei ole aavistustakaan kuka/ ketkä muistoristiä ylläpitävät. Todella hienoa, että ylläpidetään!

"Jos Irwinin maallisten jäänteiden kohtalo mietityttää, hänen hautapaikkaansa voi tulla tutustumaan koordinaatteihin N61°39.632 E23°15.069, sadan ristin haastekätkön GC310PD huudeille!" Lis. 07.05.2014.

Sain paluumatkalla Laatokan kierrokselta täsmätietoa, että Haminan poliisit huoltavat ja ylläpitävät Irwinin ristiä. Hieno juttu poliiseilta! Lis. 09.06.2014.

Lähteet ja viitteet:

-Wikipedia (visit link)
-Irwin Goodmanin kuolinuutinen (visit link)
-Elokuva: Rentun Ruusu
-Retesti vaan (visit link)
- Silirimpsis (visit link)
-Viimeinen laulu: (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,070 Logged Visits

Found it 1,043     Write note 20     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 31 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.