Skip to Content

<

Volokinpolku: 115 Näyttelijät - Samuli Edelmann

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Samuli Edelmann: Elämä ja ura

Samuli Edelmann on näyttelijä Marja-Leena Koukin ja säveltäjä Toni Edelmannin poika. Myös eno Tapio Kouki ja serkku Mikko Kouki ovat näyttelijöitä. Hänen edesmennyt isoisänsä Casimir Edelmann oli säveltäjä ja kanttori.

Edelmann opiskeli Teatterikorkeakoulussa vuosina 1989–1991. Edelmann on naimisissa tapahtumatuottaja Laura Tuomarilan kanssa ja heillä on kaksi lasta, Venla ja Ilmari. Perhe muutti keväällä 2006 Maltalle.

Näyttelijänä
Edelmannin ensimmäinen suurempi elokuvarooli oli elokuvassa Talvisota. Suosituksi näyttelijäksi hänet kuitenkin nosti vuoden 1992 elokuvan Veturimiehet heiluttaa Vähyn rooli. Muita Edelmannin tunnettuja roolitöitä ovat Romanovin kivien (1993) Patrick, Häjyjen (1999) Jussi Murikka, Levottomien (2000) Roope ja Minä ja Morrisonin (2001) Aki. Edelmann oli Jussi-ehdokkaana parhaasta miessivuosasta elokuvasta Vares – yksityisetsivä.

Edelmann esittää Wistrom-nimistä kätyriä Michael Nyqvistin esittämälle pääroistolle elokuvassa Mission: Impossible – Ghost Protocol. Elokuvan pääosassa on Tom Cruise.

Paitsi että hän on näytellyt elokuvissa, hän on esiintynyt myös televisiosarjoissa Vintiöt ja Irtiottoja. Hän on myös toiminut dubbaajana, kuten Shrek-elokuvissa esiintyvän nimikkojätin äänenä, sekä suositussa lastensarjassa Muumilaakson tarinoita Niiskun roolissa sarjan puoleenväliin saakka. Edelmannin poistuttua sarjasta Niiskun äänenä kuultiin Ilkka Merivaaraa.

Laulajana
Edelmann nousi suosikiksi myös laulajana 1990-luvun alussa. Läpimurto tapahtui ”Pienestä kii” -kappaleella 1991. Sitä seurasi euroviisuehdokas ”Peggy” samana vuonna. Aikakoneen Sanin kanssa vuonna 1995 duettona esitetty ”Tuhat yötä” oli vuoden menestyskappaleita. Duettoja Edelmann on laulanut myös Mikko Kuustosen, Laura Närhen, Cata Mansikka-ahon, Janitan, Mari Rantasilan, Irina Björklundin, Jipun ja Iiro Rantalan kanssa. Muita tunnettuja Edelmannin esittämiä kappaleita ovat ”(Sinä olet) Aurinko”, ”Kaikki tahtoo”, ”Karavaanari”, ”Juhlat alkakoon”, ”Jos sä tahdot niin”, ”Nukkumatti” ja "Ei mitään hätää".

Kunnianhimoisempaa musiikkia Edelmann on tehnyt Vaiheet-albumilla, joka sisältää hänen isänsä Toni Edelmannin Hessen, Goethen, Shakespearen ja Denisovin teksteihin säveltämiä kappaleita. Hänen laulajauraansa kuuluu myös rohkea ja menestyksekäs Virsi -levytrilogia.

Uransa aikana Edelmann on saanut kolme Emma-palkintoa: Vuoden miestulokas -Emman ja kahtena vuonna Vuoden artisti -Emman. Hän on kuudella platina- ja viidellä kultalevyllään kaikkien aikojen myydyimpiä suomalaisia miesartisteja.

HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

276 Logged Visits

Found it 274     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.