Skip to Content

<

Volokinpolku: 117 Näyttelijät - Allu Tuppurainen

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Allu Tuppurainen: Ura
Allan Rauli Kristian ”Allu” Tuppurainen (s. 1. huhtikuuta 1951 Kuopio) on suomalainen näyttelijä. Tuppurainen tunnetaan luomastaan Rölli-peikosta, jota hän on näytellyt televisiosarjassa ja neljässä elokuvassa.

Tuppurainen on kirjoittanut sekä ohjannut Yle TV2:n lastenohjelmille tuotettua Rölli-televisiosarjaa, ja sävelsi sarjaan musiikkia. 24. elokuuta 2006 Rölli valittiin Satusuomalaiseksi.

Tuppurainen tunnetaan myös yhtenä ohjaaja Visa Mäkisen luottonäyttelijöistä. Hän on näytellyt useissa Mäkisen ohjaamissa elokuvissa, kuten Pi pi pil... pilleri, Likainen puolitusina ja Vapaa duunari Ville-Kalle.

Taustatietoa
Tuppurainen aloitti näyttelemisen synnyinkaupungissaan Kuopiossa 1970-luvun alkupuolella. Seitsemän vuotta Kuopion kaupunginteatterissa näyteltyään hän vaihtoi Porin teatteriin, josta hän muutti Vaasan kaupunginteatteriin. Vaasan kaupunginteatterissa on vuosien varrella esitetty kaksi Rölli-näytelmää.

Rölli-peikko syntyi Allu Tuppuraisen päässä 1980-luvun alkuvuosina. Hän kirjoitti satuja erakkona viihtyvästä peikosta, mielikuvitusmöröstä, joka pitää itseään pelottavana ja ilkeänä, mutta on oikeasti sydämellinen. Useimpiin satuihin liittyi opettava tarina. Tuppurainen oli säästänyt vähän rahaa ja julkaisi näiden satujen sävelmistä omakustanteisen levyn.

Allu Tuppurainen on esittänyt itse keksimäänsä ja kehittämäänsä peikkoa vuodesta 1985 televisiossa, teatterissa, äänikaseteilla ja elokuvissa. Myös Rölli-laulut ovat Tuppuraisen itse sanoittamia ja säveltämiä. Samoin omaa tekoa ovat kaikki seikkailut televisiossa, teattereissa ja elokuvissa. TV-sarjaa on esitetty pitkään Pikku Kakkosessa. Rölliä on ilmiönä verrattu jopa Peppi Pitkätossuun, koska molemmat ovat anarkistisia.

Rölli-peikon hahmo on siirtynyt jopa sotilasslangiin: Tarkka-ampujien käyttämä naamiopuku tunnetaan nykyään nimellä ”Röllipuku”.

Rölli
Rölli on käsite suomalaisessa lasten- ja nuortenkulttuurissa. Tuppuraisen luoma peikkohahmo haluaa olla erilainen ja kyseenalaistaa yhteisön lainalaisuudet. Rölli on peikkomainen hahmo, joka asustelee yksin pienessä puumökissä keskellä metsää ja viettää päivänsä ihmettelemällä maailman kummallisuuksia ja ”ihmisotusten” omituista käytöstä. Metsän nimi on Röllimetsä ja sen avulla Tuppurainen on ottanut esille lapsille suunnattuja luonnonsuojeluun liittyviä arvoja. Useille suomalaisille lapsille on tuttu Röllin huudahdus ”Kautta likaisten varpaitteni!” Rölli on vahvasti ekologinen hahmo ja monissa Rölli-seikkailuissa välittyy ympäristöystävällinen sanoma.

Televisiossa Vaasan kaupunginteatterin (ensimmäisen kymmenen jakson osalta Porin teatterin) tuottamia Röllin seikkailuja on esitetty lähes vuosittain. Televisiosarja on ollut erittäin suosittu sekä lasten että varttuneempienkin katsojien joukossa. Rölli on omassa majassaan metsässä asusteleva harmiton ja hyväntahtoinen rölliyhteisön jäsen, josta näkyy peikolle epäsovinnainen hyväsydämisyys. Rölli syyllistyy ajoittain innostuessaan suoranaiseen hölmöilyyn ja ajattelemattomuuteen, mutta ei pahuuttaan. Rölli toimii yleensä ennen kuin ajattelee. Rölli yrittää väenväkisin esittää tuhmaa, mutta se ei oikein tahdo onnistua, koska Rölli on todellisuudessa mieleltään aivan kiltti ja hyväntahtoinen.

Röllistä on myös tehty kokoillan animaatioelokuva, Röllin sydän, joka sai ensi-iltansa joulukuussa 2007. Elokuva toteutettiin käsin piirrettynä klassisena animaationa ja sen ohjasi Pekka Lehtosaari. Röllin äänenä kuullaan itse Allu Tuppuraista.

Yleisestä uskomuksesta huolimatta Rölli ei ole oikeasti peikko. Allu Tuppurainen on itse sanonut, että Rölli on osa outoa lajia, jotka eivät ole ihmisiä eikä eläimiä ja tämän lajin edustajia kutsutaan rölleiksi.

Alahärmässä sijaitsevaan PowerParkin monitoimipuistoon avattiin elokuvassa nähty Röllikylä 1. kesäkuuta 2009. Kylän suunnitelman on tehnyt Janne Kopu.

Rölli palasi valkokankaalle koko perheen seikkailussa Rölli ja kultainen avain, jonka ensi-ilta oli helmikuussa 2013. Elokuvan ohjasi Taavi Vartia.

HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

252 Logged Visits

Found it 251     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.