Skip to Content

<

Gasaremsan

A cache by J3rp4 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/01/2013
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


OBS! Burken finns inte i, under eller runt byggnaderna, varken röd eller grön.


Stanna upp här och sträck på benen. Du är inte ensam om att stanna här. Det är raggare som ska till cruisingen i antingen Gävle eller Västerås, 18st är rekord på denna lilla väg. Det övernattar också husbils/husvagns/långtradarfolk här. Eller bara de som vill ta en fika.

När du hittar burken, öppna den försiktigt, slit inte. Det går om man trycker på knappen och öppna samtidigt. Se till att stänga locket ordentligt, locket ska gå över kanten och klicka i.

Ta gärna kort ut över sjön när ni är här. Kanske får ni se ankfamiljen, svanarna och tranorna, rovfågeln som håller till på ön, fiskare, bryggåkare eller jetskiträning. På vintern när isen håller är det en 2km lång travbana på isen.

Varför "Gasaremsan" då? Jo för innan de tog ner alla träd längs vägen från Överhärde och söder ut så verkade vägen slingrig och inte fullt synlig överallt. När man då kom hit passade man på att köra om då det var den första raksträckan med fri sikt på ca 7km.
De två kameror som står här var dessutom två av de första i Gävleborg. Men i Sverige betyder en kamera fri fart, oftast högre hastighet än vad som är på ordinarie sträcka, dvs 80km/h. Här är det bara 60km/h.
Och vi som bor här längs vägen kallar den därför gasaremsan.

OBS! burken finns inte i, under eller runt byggnaderna, varken röd eller grön.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • SvanarNu har de anlänt och efter snöchocken i natt har de rört sig ut mot holmen. Runt 12-14st, flera till vänster ur bild.

148 Logged Visits

Found it 142     Didn't find it 1     Write note 4     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.