Skip to Content

<

Aaronin sauva

A cache by Kattila1 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/3/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helpohko kenttämysteeri Kälviällä, joka tutustuttaa sinut myös yhteen maailman vanhimmista salakirjoitusmenetelmistä. Mysteeriä ei voi ratkaista kotisohvalta.

Kätkön alku ja loppupisteen väli on parisataa metriä ja parkkitilaa on alkupisteellä autolle runsaasti.

Kälviä on pitkän mallinen, hiukan päihin päin kapeneva pitäjä Keski-pohjanmaalla ja aikojen saatossa muualta, ( Lohtaja, Kokkola, Kannus), tehtyjen alueliitosten, (talojen), johdosta Kälviä on nykyisin ristin mallinen. Pitäjällä on pituutta n. 75 km ja leveyttä vain parikymmentä ja jos merialueet ottaa huomioon pituutta on reilu 80 km. Kälviän pitäjästä on 1900-luvun alussa erotettu sen kappeli; Ullava, omaksi pitäjäkseen.

Kätkön aloituspiste sijaitsee Kälviän kirkkopihan laidalla ja onlöydettävissä myös talvella.

Pitäjän seurakunta kuuluu hallinnollisesti Kokkolan Rovastikuntaan, johon kuuluu Perho, Halsua, Veteli, Kaustinen, Kokkola, Kälviä, Ullava, Lohtaja, Kannus ja Toholampi. Kokkolan Rovastikunta on Yksi Yhdeksästä Oulun Hiippakunnassa ja Hiippakuntia Suomen Luterilaisessa Kirkossa on myös yhdeksän. Muita Hiippakuntia ovat Helsinki, Espoo, Kuopio, Lapua, Mikkeli, Porvoo, Tampere sekä Turun Arkkihiippakunta, joista Oulun Hiippakunta on pinta-alaltaan suurin sisältäen alueen Perhosta pohjoiseen, aina Utsjoelle saakka. Hiippakuntaa johtaa Piispa, joka voi vihkiä pappeja virkoihinsa ja hän valvoo myös pappien toimia seurakunnissa. Hiippakunnan pääkirkko on tuomiokirkko ja sen surakunnan kirkkoherraa kutsutaan tuomiorovastiksi. Tuo meijjän Heikki taas on myös Kokkolan Rovastikunnan Lääninrovasti!

Selkeetä, vai mitä! - Toisin kuin tuo nykyään meneillään oleva " kuntapöliäily"?

Profeetta Aaron

"Aaron (hepreaksi אַהֲרֹן) oli Vanhan testamentin mukaan Mooseksen vanhin veli. Hän oli myös juutalaisten ensimmäinen ylipappi. Vanhassa testamentissa kerrotaan että Jumala antoi Aaronin Moosekselle avuksi. Kirkoissa luettava Herran siunaus on alun perin Aaronin ylipapillinen siunaus kansalle."
Lähde: wikipedia 03.07.2013, aikalailla valikoiden. Lisäksi wikipedia tietää mm. Aaronin olleen syypää siihen, että kansa alkoi palvomaan kultaista härkää, Mooseksen ollessa "reissussa"?

Vanhan testamentin aikaan jokaisella israelilaisten kahdentoista heimon johtajalla oli siitä merkkinä sauva. Näin oli myös Aaronilla. Sauvalla oli ihmeellisiä voimia? mm. yhdessä yössä siihen kasvoi melkein lehti, se alkoi kukkimaan ja siinä kasvoi kypsiä manteleita kansanjohtajuuden merkiksi. Lisäksi se taisi saada Niilin veden muuttumaan vereksi, muutti kertakopautuksella tomun syöpäläisiksi ja muuttui se kerran käärmeeksikin niellen vielä kaikkien muiden yhdentoista kolleegansa käärmeeksi muuttuneet sauvat sisäänsä. - mitähän tuommosella sais aikaan näissä hommissa?

Aaronin sauvan mukaan on nimetty myös yksi myrkyllinen koristekasvi sekä yksi tähtikuvio.

Kun löydät sauvan "pienoismallin" ja siinä mukana olevan nauhan, pystyt ratkaisemaan mysteerin ja saat kätkön koordinaatit parinsadan metrin päähän aloituspisteestä!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

203 Logged Visits

Found it 198     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.