Skip to Content

<

Tuusulanjärven Taiteilijayhteisö

A cache by Mirtilli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/18/2013
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämän, Järvenpään ensimmäisen wherigon, tarkoituksena on tutustuttaa Tuusulanjärven Taiteilijayhteisöön. Matkaa kertyy alle 10 km ja aikaa kannattaa varata yli tunti. Osa kohteista on yksityisomistuksessa, joten toivomme, ettei wherigoa suoritettaisi yöaikaan eikä kenenkään kotirauhaa häirittäisi. Käytäthän annettuja parkkipaikkoja.


Wherigo on testattu emulaattorilla, Garminilla sekä Androidilla ja sen emulointi on estetty. Wherigo sisältää äänitiedostoja, muttei valitettavasti ääkkösiä.

Kohteissa esitettyihin kysymyksiin pystyt vastaamaan yleistiedon, esittelytekstien ja ympäristön havainnoinnin avulla. Kohteissa ei ole mitään piilotettuja objekteja, joten asiallinen käyttäytyminen on paikallaan.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisö 


Kansallisromanttisen ajan taiteilijanyhteisö syntyi1900-luvun alussa, kun joukko Suomen eturivin taiteilijoita hankki itselleen talon Tuusulanjärven ympäristöstä. Aluevalinta oli kompromissi erämaa-ateljeen ja pääkaupunkiseudun  välillä. Tuusulanjärven ympäristö oli 1800-1900 -lukujen vaihteessa pääosin suomenkielistä maaseutua. Se oli Helsinki-Hämeenlinna radan varrella, lyhyen matkan päässä Helsingistä, joten taiteilijoiden ei tarvinnut katkaista suhteitaan Helsinkiin muuttaessaan maalle. Alueen taiteilijakodit keskittyivät järven itärannalle, myötäilleen vanhan päätien, nykyisin museotieksi kutsutun Rantatien varteen.
 

Lataa kasetti täältä:Tuusulanjärven Taiteilijayhteisö

Hyvää taidematkaa upeiden taiteilijoiden kotikonnuilla.Flag Counter
Järvenpään paras kätkö, Suomen Parhaat Geokätköt 2013!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

370 Logged Visits

Found it 351     Didn't find it 1     Write note 12     Publish Listing 1     Owner Maintenance 4     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.