Skip to Content

<

1- 1.Kuvataideviikot, Mänttä-Vilppulan aakkoskätkö

A cache by KP&PP Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/24/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


1.Kuvataideviikot, Mänttä-Vilppulan aakkoskätkö

Mäntän kuvataideviikot järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1993. Sen jälkeen näyttely pidettiin joka toinen vuosi, kunnes vuonna 1999 päätettiin muuttaa tapahtuma jokavuotiseksi. Neljänä ensimmäisenä vuonna on Mäntän kaupunki myöntänyt yhdelle taiteilijalle tai taiteilijaryhmälle 100 000 markan palkinnon, vuodesta 2001 palkinto on jaettu joka toinen vuosi ja sen suuruus on ollut 8500 €. Lions Club Mänttä on puolestaan antanut 10 000 markan palkinnon yleisön suosikille, vuodesta 2002 palkinto on ollut 1000 €. Vuonna 1997 Merita antoi 5 000 markan palkinnon nuorisoraadin valitsemalle taiteilijalle. Nykyään palkintoja ei ole jaettu.

Ensimmäisten Kuvataideviikkojen kuraattorilla, helsinkiläisellä Juha Sääskellä oli haastava tehtävä koota Mänttään ensimmäisen kerran näyttely, jonka tavoitteena oli kasvaa maan merkittävimmäksi nykytaiteen katselmukseksi. Järjestelyprosessi oli kaikille osallisille yllätyksiä täynnä oleva ponnistus, jossa jouduttiin pohtimaan mm. riittäviä näyttelytiloja. Niitä saatiin järjestettyä eri puolelta kaupunkia, ja tilojen erilaisuus ja yllätyksellisyys olikin ehkä hyödyksi tapahtuman persoonallista luonnetta ajatellen. Kaupungin tuki ja asennoituminen alusta asti oli Kuvataideviikkojen kannalta tärkeä asia.

Juha Sääski kutsui näyttelyyn 57 taiteilijaa, joiden työt herättivät uteliaan yleisön kiinnostuksen. Mukana oli nykytaiteen tekotapojen koko kirjo: performansseja, maalauksia, kuvanveistoa, videotaidetta, valokuvia ym. Yleisön lisäksi myös media kiinnostui heti Kuvataideviikoista, ja näin ensimmäinen näyttely loi hyvän pohjan tapahtuman tulevaisuudelle.

Näyttelytiloina ovat tähän mennessä toimineet Taidekeskus Honkahovi (1993-2007), Mylly (1993-2001), Lampitalo (1993), Peltola (1993, 1997) kerrostalo Mäntylinna (1995), huoltorakennus Eerola (1997), Honkahovin piharakennus (1999), Pirtutehdas (1999 ja 2000, 2001) sekä erilaiset alueet ulkotiloissa. Pekilo on ollut näyttelytilana vuodesta 2002 alkaen, ja on edelleenkin.

Juhlavuonna 2013 kahdenkymmenen vuoden kaari umpeutuu siinä mielessä, että tämän vuoden kuraattori Jyrki Siukonen oli taiteilijana mukana ensimmäisillä kuvataideviikoilla vuonna 1993.

Tämä kätkö esittelee Honkahovin alueen, jossa Kuvataideviikojen näyttelyiä pidettiin vuosina 1993-2007. Honkahovi on muuntunut herraskartanosta nykyaikaiseksi taidekeskukseksi ja korkeatasoiseksi taidehotelliksi.

Mäntänlahden rannalla, kaupungin tuntumassa sijaitseva Honkahovi on rakennettu vuonna 1938 R. Erik Serlachiuksen virka- ja edustusasunnoksi. Arkkitehti Jarl Eklundin suunnittelema kaunis, funktionalismia edustava rakennus istuu hienolla tavalla honkien keskelle. Alakerran suurista ikkunoista avautuu näkymä Kuoreveden Mäntänlahdelle.

Honkahovissa on vieraillut historiansa aikana valtionpäämiehiä, ministereitä, teollisuusjohtajia sekä yhtiön asiakkaita samalla kun se on toiminut vuorineuvos Serlachiuksen ja hänen perheensä asuntona 1980 -luvun alkuun saakka. Sen jälkeen Linkonevan perhe aloitti Honkahovissa mittavan taidenäyttelytoiminnan. Vuonna 2009 Kauko Sorjosen säätiö tuli Mäntän Honkahovi Oy:n pääosakkaaksi. Taidekeskuksen näyttely- ja konserttitoiminta jatkuu entistäkin laajempana. Vuoden 2011 lopulla Honkahoviin sijoittuu myös korkeatasoinen taidehotelli.

Mänttä-Vilppulan aakkoskätkösarjan säännöt:
1. Sarjan kätköt sijaitsevat Mänttä-Vilppulan kaupungin alueella.
2. Kätköjä tehdään aakkosjärjestyksessä.
3. Kätköt esittelevät jonkin paikan tai yrityksen, joka alkaa vuorossa olevalla aakkosella.
4. Aakkoskätköjen on oltava suhteellisen helppoja peruskätköjä (Traditional cache).
5. Sarjan aloittaja toivoisi, että joku kätkön löytäjä (esim. FTF tai STF) tekisi parin viikon sisällä loggauksestaan uuden kätkön, joka alkaa seuraavalla aakkosten kirjaimella. Jos löytäjä aikoo uuden kätkön tehdä, siitä pitää ilmoittaa loggauksessaan, ettei tule useampaa kätköä samasta kirjaimesta. Halutessaan hän voi pyytää apua toiselta kätköilijältä tai esim. sarjan aloittajalta (PateRa).
6. Kätköjen nimet ovat muotoa ”A – Ajosharju, Mänttä-Vilppulan aakkoskätkö”
7. Nämä säännöt pitää liittää kaikkiin Mänttä-Vilppulan aakkoskätköihin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

441 Logged Visits

Found it 434     Didn't find it 1     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.