Skip to Content

This cache has been archived.

kyteluna: Dit punt in archief omdat er een nieuw punt gemaakt wordt voor Ronde 3

More
<

Kagerplassen boottrail 3

A cache by kyteluna Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/30/2013
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Maak kennis met de mooie Kagerplassen. Het grootste aaneengesloten plassengebied van Nederland, zonder dat je bruggen en sluizen tegenkomt. Op iedere pagina zullen wij een ander onderwerp over of rondom de Kagerplassen toelichten. De caches zelf zijn eenvoudig te vinden. Bij een trail draait het tenslotte om puntjes en bij deze trail bovenal om genieten!

DE KLEIPOEL

De Kleipoel wordt ook wel de Kiekpoel genoemd.

Aan de rand van de Kleipoel bevindt zich Lijkermolen nr. 1.  De "Lijkermolen Nr. 1" is een twaalfkante stenen poldermolen gelegen ten noorden van Rijpwetering aan de Kleipoel.
De molen is sinds 1976 eigendom van de Rijnlandse molenstichting en bemaalt de Drooggemaakte Veender- en Lijkpolder (ca. 540 ha.) en een opvoerhoogte van 4,20 en is gebouwd in 1780.
De molen is voorzien van fokwieken en heeft een vlucht van 28 meter. De molen vormt samen van "Lijkermolen 2" de enige twaalfkante molens in ons land.

De Kleipoel is als het even mooi weer is een  favoriet stekje  van menig Ripper. Hier is namelijk een strandje met heel gelijdelijk aflopend water. Ideaal voor de kleintjes dus.

Vroeger heeft er aan de Kleipoel nog een molen van het type grondzeiler gestaan uit het bouwjaar 1832. Deze molen had als functie: korenmolen. De molen is helaas in 1914  door de Duitse troepn in brand gestoken. Het gangwerk van de molen is na de sloop weer hergebruikt voor een molen in België.

Lijkermolen 1FluisterbootBelangrijk: Het is onmogelijk deze trail te voet, per fiets of wadend te doen. Een enkele cache uit deze trail is wellicht wadend te doen, maar dit is dan wel voor eigen risico! Let erop dat de Kagerplassen op sommige punten erg diep kan zijn!

De trail is bedoeld per boot te doen. Geniet vooral van de mooie omgeving. Een enkele cache is wellicht met een opblaasboot bereikbaar. Ook dit is geheel voor eigen risico! Wij adviseren het gebruik van een stevige en stabiele boot die tegen een stootje kan.

Wij wensen een ieder heel veel plezier met deze trail!


Wil je een bootje huren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Van roeiboot tot luxe sloep. Een voordelige en leuke middenweg is het huren van een fluisterboot.  Dit kan in Rijpwetering bij Stille Wateren b.v. (even googlen) Hier is ook avond- en nachtverhuur mogelijk!

 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.