Skip to Content

<

Elis Torra Lövössä!

A cache by Kouts1 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/09/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mikro-kokoinen tradikätkö Torra Lövössä, Espoon Suvisaaristossa (tosin camo on lähempänä regua).

Size-micro traditional cache on the isle of Torra Lövö, Espoo (the size of the camo is regular)


(FI)  Olemme kierrelleet parina kesänä Espoon ja vähän Helsinginkin kivoilla ja joskus haastavillakin saarikätköillä.  Mökkiämme lähimmältä ja mielestämme hienolta ulkoilusaarelta sellainen kuitenkin puuttuu, joten päätimme nyt korjata asian. Tässä kohtaa vielä erityiskiitos jästisukulaisillemme kätkön valmisteluissa!

 Torra Lövö  on Espoon kaupungin kallio- ja kivikkorantainen ulkoilusaari, josta on hienot näkymät joka suuntaan.  Saarella on silokallioita ja niittyjä.  Luoteisrannalla on laituri, jolle ei ilmeisesti ole tarkoitus kiinnittyä pidemmäksi aikaa, koska vain pääty on avoin. Parasta on kiinnittyä koillis- tai pohjoisrannan kallion lenkkeihin  Laiturin läheisyydessä on puuvaja ja keittopaikka sekä roskis.  Vähän kauempana, saaren eteläosassa on puucee.  Saarella ei ole kaivoa. Pohjoisosassa on poliisien maja (koko saari on kai joskus ollut poliisien käytössä – ainakin me olemme kutsuneet  sitä ”poliisien saareksi”).  Hyvä telttailusaari.

Saarelle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla (siitä terrain 5), mutta se sijaitsee melko lähellä mannerta.  Siispä sinne pääsee hyvin erilaisilla vesikulkuneuvoilla sekä hyvinä talvina hiihtäen, luistellen, kävellen ym. Terrain itse kätköllä on n. 1,5.  Kätkössä on ftf-palkinnon lisäksi ainakin aluksi pieni kynä, mutta suosittelemme oman kynän mukaan ottamista.  Palautathan kätkön huolella takaisin, kiitos.

ps.  Sana ”elis” on bongarislangia ja tarkoittaa elämänpinnaa.      

(ENG)  During the last few summers we have visited several nice caches on the islands of Espoo and Helsinki. Now we decided to put one also to this beautiful island.   Torra Lövö is an outer island with rock and boulder-strewn shores. The island has smooth rocks and meadows.  Jetty, cooking place, but no well. Camping in tents is permitted.

You can reach the island only with your own boat, canoe, skees etc  (thus the terrain 5,  but actual terrain at the cache is about 1,5).  Bring your own pen, please.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

99 Logged Visits

Found it 93     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.