Skip to Content

<

Marguerit-ruten nr. 6

A cache by 2xHK Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/9/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Velkommen til Margueritruten!
Læn dig tilbage og nyd turen...
 
Hvad er margueritruten?

 


Midtjylland
Margueritruten er en bilrute, som viser dig vejen igennem de skønneste steder i Danmark.

Ruten her deles i to dele kort efter Kolding forlades Østjylland og vi kommer ud vest for israndslinjen. Nok den mest markante grænse i Danmarks landskab. Området var ikke dækket af isbræerne under seneste istid, det præges af to elementer. Bakkeøer, rester fra forrige istid der ligger som store bakkestrøg med lange op og nedkørsler. Den største af disse er skovbjerg bakkeø der er på størrelse med Fyn og hvor Herning ligger lige midt på.
Imellem bakkeøerne ligger hedesletterne hvor man tydeligt kan se at jorden er flad som en pandekage. Her skyllede smeltevand fra israndslinjen vestpå og skabte det flade meget sandede jord hvor hederne tidligere bredte sig.
Både bakkeøer og hedesletter er præget af mager jord, så det er her vi oplever de store landskaber, plantager veksler med stumper af den gamle hede og med store landbrugsområder hvor gårdene er store og ligger spredt. Herregårde er der ikke mange af dertil er jorden for karrig.
Mellem Holstebro og Struer kører man ind under isen, og straks bliver jorden bedre og som ene forløber dukker herregården Avsumgård op.
Videre op over bedre jord i Salling og Himmersyssel fortsættes på den bedre men også mere bakkede jord, især Himmerland er præget af store ådale med udstrakte enge. Vi er nu på hævet havbund hvor ådalene tidligere har været fjorde, så de får en bred flad bund.
Langs Limfjorden har der altid boet mange mennesker. Ertebølle gav ophav til Køkkenmøddinger, der er en af de få danske ord der er international.
Lim = kalksten, har givet fjorden navn, kalken fra kridttid ca. 80-100 mil. år gammel, fuld af forsteninger. Hvor den er brudt giver den desuden gode muligheder for et speciale kalkflora med bl.a. Adskillige orkideer.
Spøttrup Borgen i Spøttrup. Trehøje som er Vestjyllands højeste punkt.
Brunkulslejerne ved Søby og Herning, et helt unikt landskab og en historie om dengang Klondyke lå i Midtjylland.
Hjerl hede frilandsmuseum med udstillinger af det gamle bondesamfund fra stenalderne frem til for 100 år siden.
Vitskøl kloster i Himmerland
Års museum med kopi af Gundestrupkarret (den blev fundet her)
Frederik 7 kanal til at føre folk og skibe udenom Nibe bredning giver et helt specielt miljø.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

407 Logged Visits

Found it 375     Didn't find it 19     Write note 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.