Skip to content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Kagerplassen boottrail 20

A cache by kyteluna Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/05/2013
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Maak kennis met de mooie Kagerplassen. Het grootste aaneengesloten plassengebied van Nederland, zonder dat je bruggen en sluizen tegenkomt. Op iedere pagina zullen wij een ander onderwerp over of rondom de Kagerplassen toelichten. De caches zelf zijn eenvoudig te vinden. Bij een trail draait het tenslotte om puntjes en bij deze trail bovenal om genieten!

TULPEN UIT DE VEEN

Het verhaal van Veense tulpen is het verhaal van gepassioneerde, hardwerkende, creatieve ondernemers. Veense tulpen zijn wereldwijd geliefd, want ondanks de tijden van economische crisis brengen consumenten met een bosje kleurrijke tulpen voor enkele euro’s sfeer en gezelligheid in huis. ‘Ja, van tulpen word je vrolijk!’, een spontane reactie van Joost Wesselman, directeur-eigenaar van Wesselman Flowers.


WatertorenBukkers

Wesselman is een van de tulpenbroeiers die Roelofarendsveen rijk is. Tulpenbroeier blijkt een historisch begrip. Een begrip dat stamt uit de tijd dat tulpenbollen in kassen in de grond werden geplant. ‘De grond werd goed nat gehouden en de kachels werden hoog opgestookt.’ Joost schetst een beeld waarbij de broeierige warmte haast voelbaar wordt. Ooit was het zware werk een aanslag op lijf en leden. Bukkers, de bijnaam voor Veenders werkzaam in de tulpenproductie, zegt alles over die tijd. De kassen van nu zijn licht en ruim en de temperatuur is er aangenaam. De Veense tulpenbroeiers noemen zich, ondanks de technologische ontwikkelingen en sterk verbeterde werkomstandigheden, nog steeds geen kwekers. ‘We zijn gewoon tulpenbroeiers, dat is een begrip.’

Stralen
Als bloemen van mensen houden, moeten consumenten erop kunnen vertrouwen dat de tulp, in tegenstelling tot vroeger, een duurzaam gekweekt product is. Een rondwandeling bij Wesselman Flowers leert dat het begrip Fair Trade dicht bij huis gevonden kan worden. Begrippen als duurzaam, veilig, sociaal betrokken en kwaliteit zijn in de praktijk van de bedrijfsprocessen bij Wesselman Flowers voor iedereen onmiddellijk waarneembaar. Mensen, bollen en tulpen stralen uit dat ze het naar hun zin hebben in het aangename klimaat en onder de goede werkomstandigheden.

Middeleeuwen
‘Tulpenbollen worden in speciaal ontwikkelde bakken op water gebroeid, een milieuvriendelijke manier van broeien die terug te voeren is tot de middeleeuwen’, vertelt Joost. ‘Al in de middeleeuwen werden hyacintenbollen op water tot bloeiende bloemen gekweekt.’ Als de tulpenbollen wortel hebben geschoten, gaan ze naar de kas waar ze tot tulp in de knop opgroeien om te worden geoogst. Opbossen en verpakken zijn geautomatiseerde processen. ‘Januari tot april is onze drukste tijd.’ Joost vertelt over de negen kleuren waarin tulpen worden gekweekt. Het leukste van zijn werk vindt hij het maken van het broeischema, het schema dat ervoor zorgt dat iedere kleur en soort op de juiste tijd in het schap van de supermarkten staat. Het schema dat ervoor zorgt dat consumenten lang van kleurrijke tulpen kunnen genieten.

Gezonde kijk
De tulpenbroeierij heeft zich ontwikkeld tot een bedrijfstak met passie voor mens en milieu. De transparant gecertificeerde bedrijfsprocessen bij Wesselman Flowers getuigen van een gezonde kijk op de wereld. Het verhaal van de Veense tulpen en tulpenbroeiers is het verhaal van verantwoorde zorg voor milieu, mensen en economische effecten in de samenleving. Niet voor niets staat de Veense Tulp wereldwijd bekend als een mooi product.

 


FluisterbootBelangrijk: Het is onmogelijk deze trail te voet, per fiets of wadend te doen. Een enkele cache uit deze trail is wellicht wadend te doen, maar dit is dan wel voor eigen risico! Let erop dat de Kagerplassen op sommige punten erg diep kan zijn!

De trail is bedoeld per boot te doen. Geniet vooral van de mooie omgeving. Een enkele cache is wellicht met een opblaasboot bereikbaar. Ook dit is geheel voor eigen risico! Wij adviseren het gebruik van een stevige en stabiele boot die tegen een stootje kan.

Wij wensen een ieder heel veel plezier met deze trail!


Wil je een bootje huren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Van roeiboot tot luxe sloep. Een voordelige en leuke middenweg is het huren van een fluisterboot.  Dit kan in Rijpwetering bij Stille Wateren b.v. (even googlen) Hier is ook avond- en nachtverhuur mogelijk!

 

Additional Hints (No hints available.)



Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.