Skip to Content

This cache has been archived.

RaittiusEno: Tämän kätkön tarina on nyt lopussa. Kiitos kaikille, jotka olette siellä käyneet.

More
<

Kiskojen kolkkeessa

A cache by RaittiusEno Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/9/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee Tampereen Vehmaisissa rautatien läheisyydessä. Tämä kohde on Tampereen itäisen alueen rautatieromantiikkaa esittelevän legendaarisen kätkösarjan ensimmäinen kohde. Muut kohteet ovat järjestyksessä: Vehmaisten asema, Wanha ylikäytävä, Vatialan asema, Messukylän rautatieasema, Tampereen ratapiha ja itseoikeutettuna, Tampereen rautatieasema.

 

(Hv1-veturi vuodelta 1915)

 


Vanhoissa Messukylän alueen kartoissa vuodelta 1953 ja 1975 on havaittavissa, että kätköpaikalla on sijainnut ylikäytävä ja vielä nykyäänkin vanhan kärrypolun pohjan jäänteet ovat näkyvissä. Paikka ympäristöineen on muuttunut totaalisesti vuosikymmenten saatossa. Vanhasta nostalgiasta, ohi puksuttavine höyryvetureineen ja junan kuljettajalle iloisesti heiluttavine lapsineen, ei todellakaan ole paljon jäljellä ja oikeastaan vanhaa rautatieromantiikkaa tapaa enää vanhoissa kotimaisissa elokuvissa. Kätkö on turvallisuussyistä piilotettu hieman etäälle rautatiestä. Jonkinverran kokemusta omaavan etsijän luulisi löytävän aarteen kohtalaisen helposti. Löytyy myös talvella, jos lunta ei ole aivan tolkuttomasti.

Ei muutakuin kiskojen kolketta ja junan pilliä kuuntelemaan, sillä aina kätköllä käydessä vähintään pari junaa kolkuttelee ohitse. Kätkö sijaitsee siis radan eteläpuolella eli Kaukajärven puoleisella alueella. Rataa ei saa ylittää. Niin ja älä lähde kätkölle korkkareissa, voipi tulla itku..;) .

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

466 Logged Visits

Found it 436     Didn't find it 10     Write note 7     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.