Skip to Content

<

Hamis

A cache by Katimi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/05/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

FIN: Peruskätkö Haminalahdessa
ENG: Basic cache in Haminalahti -village


Kätkö on kahden desilitran vetoinen pieni pullo, joka pitää sisällään kynän, terottimen, kätkötiedotteen ja lokikirjan. Kätkössä on tilaa pienille esineille ja travel bugeille. Olethan varovainen palauttaessasi kätköä takaisin piiloonsa.

ENG: Cache is a small plastic bottle and includes a pen, sharpener, and a logbook. Cache has room for small items and travel bugs. Please be careful when you place the bottle back to where it was hidden.
   Haminalahti is a village which is located about fifteen kilometers west from Kuopio city centre. In Haminalahti there are many historic places and the Haminalahti mansoon is the most important of them.  Also a 4.3 km-long path which shows you  beautiful views of von Wright - painterbrothers childhood and  some pictures of their paintings is located in Haminalahti.


Haminalahti on kylä joka sijaitsee noin viidentoista kilometrin ajomatkan päässä Kuopion kaupungin keskustasta. Haminalahden alue sijaitsee Kallaveden äärellä, ja kylässä sijaitsee mm. kulttuuripolku, Haminalahden hovi eli kartano, nuorisoseurantalo sekä perinteikkään Haminalahden metsästysseuran metsästysmaja. Haminalahden kartano ja sen lähialue on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi ympäristöksi. 

Kulttuuripolku Haminalahteen avattiin vuoden 2006 loppupuolella ja reitillä ,joka esittelee von Wright -aatelissuvun kolmen taidemaalarin teoksia ja synnyinmaisemia, on pituutta noin 4,3 kilometriä. 

Haminalahden hovi oli von Wright -suvun omistuksessa vuodet 1759-1919 ja näissä kauniissa Haminalahden maisemissa ovat varttuneet Magnus, Wilhelm ja Ferdinand von Wright. Varsinainen päärakennus kartanoon rakennettiin vuosina 1848-1850 ja hirsirunkoisen päärakennuksen ovat suunnitelleet taidemaalari, ornitologi ja konservaattori Magnus von Wright sekä arkkitehti Carl Ludvig Engel. Kauppaneuvos Heikki Peura ja vaimonsa Aina Peura ostivat kartanon von Wright -aatelissuvulta, ja kartano siirtyi Falkemberg-suvulle Aina Peuran ja Heikki Peuran tyttären mentyä naimisiin Aksel Woldemar Falkenbergin kanssa. Nykyisin tila on Aksel Woldemar Falkenbergin poikien perillisten omistuksessa.

Haminalahden metsästysseura on perustettu vuonna 1909 ja seura on yksi maamme vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita metsästysseuroja. Seurassa on 94 jäsentä, ja keskeisiä seuran toimintamuotoja ovat riistanhoitotyö, ampumaurheilu,  metsästys ja hauskan pitäminen yhdessä. Metsästysseuran maja sijaitsee upealla paikalla järvenrannalla, ja majaa sekä rantasaunaa on mahdollista vuokrata esimerkiksi perhejuhliin. 

Haminalahden kylässä on kartanon lisäksi muutakin rakennushistoriallisesti arvokasta kantaa, sillä kylässä sijaitsee myös taiteilija Karppasen mökki, Pirttisaaren huvila, Salonsaaren tila sekä Kalliomaja. Alueelta on löydetty Pohjois-Savon merkittävin rautakauden aikainen muinaislöytö: noin 1000-luvulta peräisin olevia pronssikoruja. Löytö tehtiin kiviröykkiöstä, joka sijaitsi Hovin mailla. 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

509 Logged Visits

Found it 491     Didn't find it 2     Write note 6     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.