Skip to Content

This cache has been archived.

small oaks: Laitetaanpa miitti arkistojen aarteeksi.

More
<

Geocaching in Space - mISSä ISS:ä?

A cache by small oaks Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, 07 November 2013
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Geocaching in space - mISSä ISS:ä?

Astronauttikätköilijä Rick Mastracchio aka AstroRM on aloittanut matkansa ISS:lle Nasan aikataulun mukaan Kazakstanista 7.11.2013 aamulla klo 6.08 suomen aikaa. Rick on ehtinyt ennen tätä miittiä kiertää ISS:n kyydissä planeettamme jo moneen otteeseen. Rickillä on matkassa mukana myös tämä travel bugi.

ISS tosiaan kiertää vuorokaudessa maapallon 15.7 kertaa ja aina hieman eri radalla. ISS ylittää Maan päiväntasaajan noin 90 minuutin välein 22,5 astetta lännempänä verrattuna edelliseen kierrokseen. Lisäksi maapallon litistyneisyyteen liittyvän gravitaatiovaihtelun takia ISS:n rata siirtyy vuorokaudessa noin 6 astetta lännemmäksi.

Avaruusaseman voi nähdä Etelä-Suomessa kuukauden välein. Yksi näkymisjakso kestää puolitoista viikkoa. Avaruusasema näkyy matalalla etelässä noin kymmenen minuutin ajan vuoroin aamu- ja iltataivaalla.

No missä se ISS:ä 7.11 on niin siinäpä pulma. Tätä yritämme tällä miitillä selvittää.

Alunperin suunnittelimme miittipaikaksi on tornimäkeäi eli Tornbergetin huipulla n. 41.5 metrin korkeudessa merenpinnasta. Paikalta on hienot avoimet näköalat etelän suuntaa (pimeälläkin). Tavoitteenamme olisi siis bongata jos mahdollista ISS satellitti tai mikäli se ei ole mahdollista niin vähintään joku muu silmin /kiikarein tai kaukoputkin havaittava avaruuden ilmiö. Pilvisellä säällä sitten palellaan ja värjötellään muuten vaan sateessa ja keskustellaan geokätköilystä...;) Kun sitten selvisi, ettei ISS näykään livenä niin kokoontumispaikka muutettiin suhteellisen lähelle alkuperäistä mutta parempien liikenne yhteyksien päähän.

UUSI PAIKKA, HUOM ! Toiveita kuulostellen miittipaikka siirtyis siis hieman. Tänne ns. Veturipuistoon on helpompi saapua. Pystytämme todella kevyen ISS seurantapisteen oheiseen puistoon. Puistossa on pieni katos logikirjan pitoa varten ja lähistöllä pysäköintimahdollisuuksia kadun varressa. Miitin alkua on aikaistettu klo 18:30 - ja lupaamme olla paikalla 20:30 asti.

Nasa kertoo ISS radan ennakkoon n. 10 vuorokautta etukäteen, joten hyvällä tuurilla saattaa pieni valopiste eli ISS kulkea näkökentässämme 7.11 n. klo 20 etelän suunnassa. Kun ihan täsmällistä aikaa ei nyt tällähetkellä tiedetä niin alustavasti miitin kesto on noin tunti ja aika klo 19.30 - 20.30. Miitin omistaja pidättää oikeuden pienille aikataulullisille muutoksille johtuen tuosta ISS radan epävarmuustekijästä.

Ottakaa siis vähintään silmät matkaan ja hyvä jos muutamat kiikarit / kaukoputket saataisiin mukaan, jos sellaisia omistatte. Jos on onni myötä ja sää selkeä niin saatamme todellakin selvittää missä se issä on. ps. Osallistujille on luvassa Geocaching in Space Souvenir:)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

84 Logged Visits

Write note 7     Archive 1     Will Attend 29     Attended 44     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     Announcement 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.